Κυριακή 7 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Μισθοφόροι...

Είναι γνωστή η προσπάθεια συρρίκνωσης του κληρωτού ελληνικού στρατού κι η αντικατάστασή του από μισθοφόρους. Είναι γνωστή η συμμετοχή του ελληνικού μισθοφορικού στρατού στην επιβολή της δυτικοσυμμαχικής στρατοκρατικής κατοχής πάνω σε λαούς που την ονόμασαν «επίβλεψη ειρήνευσης»!!

Το γεγονός αυτό γίνεται αποκρουστικότερο και αντεθνικότερο εάν ληφθεί υπόψη η πανάρχαια ιστορική σχέση των Ελλήνων με αυτούς τους λαούς. Γνωστός ο ρόλος της ελληνικής κυβέρνησης στην ανατροπή του Γιουγκοσλάβου Προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και στην παράδοση της Γιουγκοσλαβίας στην εξουσία των ΗΠΑ. Γνωστή κι η αποστολή Ελλήνων μισθοφόρων στο Αφγανιστάν μετά το στρατοκρατικό προπομπό της «διείσδυσης» ιδιαίτερα στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Αξίζει εδώ παρενθετικά να σημειωθεί ότι η ελληνική μισθοφορική στρατοκρατική παρουσία στη χειμαζόμενη Αλβανία, δε φτούρησε. Ομως ο κατήφορος δε φαίνεται να 'χει τελειωμό. Η κυβερνητική εξουσία πληθαίνει τη μισθοφορική παρουσία με χιλιάδες άνεργους νέους Ελληνες. Κορυφαία η ερώτηση: Προς τι το νέο αυτό ιδιόμορφο παιδομάζωμα;

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε την ανεργία ως μέσο πίεσης που ασκεί το κεφάλαιο πάνω στους εργαζόμενους. Τώρα μας προκύπτει η νέα μορφή της μετατροπής των ανέργων σε μιλιταριστική μάζα για τις ανάγκες του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου, ελληνικού και ξένου. Η κατάπτυστη μετατροπή των στρατευμένων Ελλήνων σε μισθοφόρους αρνητές της ελληνικής ιστορίας υπό τις ευλογίες του λαλίστατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Μ. Χριστόδουλου, ισούται με την επιβολή της μιλιταριστικής βίας για τα συμφέροντα του ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού. Γι' αυτό και κάθε προσπάθεια αντίστασης σε αυτόν τον κατήφορο και ελευθερίας των σκλαβωμένων λαών φέρει την τήβεννο της ιστορικής αλήθειας. Παρατηρεί κανείς σαν σε παραμύθι της γιαγιάς το «μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένα κόμμα που το λέγαν ΠΑΣΟΚ και που ήθελε να είναι πατριωτικό και διεθνικό».

Ο μισθοφορισμός υπήρξε εχθρός των Ελλήνων από τα βάθη της ιστορίας τους με τη μορφή των Περσών και των Μήδων. Γι' αυτό κι οι Ελληνες ονόμασαν τους μισθοφόρους, βαρβάρους. Στη νεότερη ιστορία έγιναν μια τυραννική μάζα στην υπηρεσία της αποικιοκρατίας και του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου. Γνωστά είναι τα γεγονότα με τους γερμανοντυμένους τσολιάδες και τους Αλβανο-τσάμηδες στην υπηρεσία του ιταλικού φασισμού κατά των Ελλήνων. Σήμερα οι μισθοφόροι πήραν τη μορφή σιδερόφραχτων στην υπηρεσία του αμερικανικού Τέταρτου Ράιχ. Η παρουσία τους, είναι αλήθεια, ραφινάτη υπό τον ιδεολογικό μανδύα του εκσυγχρονισμού... γενικώς. Δεν τους λείπει κι η υποστήριξη από τους κεκράχτες της «αριστερής» πάντας.

Ολα στις εκσυγχρονισμένες μέρες μας, ακόμη κι ο μισθοφορισμός, βαίναν ομαλά, θεσμικά και γι' αυτό δημοκρατικά. Υπέρτατη μισθοφορική αρχή, μετά από κάθε ιμπεριαλιστική εισβολή, η «επιβολή της ειρήνευσης». Ξάφνου οι αρχαίοι βάρβαροι πήραν τη μορφή μεταλλαγμένων Νεο-Ελλήνων με αξιώματα στην κυβέρνηση. Να, που η Ελλάδα αρνητής και θύμα του μισθοφορισμού, άρχισε να παράγει μισθοφόρους έτοιμους να επελάσουν σε νέες Αλγερίες, σε νέα Βιετνάμ.

Το ζήτημα είναι καθαρό σαν την πανάρχαια ψυχή των αμυνομένων Ελλήνων. Σε μερικούς μήνες έρχονται εθνικές εκλογές. Το μαχόμενο κίνημα ειρήνης υποχρεούται να θέσει μπροστά στα κόμματα το ιστορικό δίλημμα: Κύριοι, αποδέχεστε να στείλετε ελληνικό, έστω και μισθοφορικό στρατό στο Ιράκ; Δέχεστε να ταυτιστείτε με τα συμφέροντα του ευρω-ατλαντικού ιμπεριαλισμού υπό τη γνώριμή σας δικαιολογία της μικρής κι απροστάτευτης Ελλάδας; Δέχεστε να πείτε όχι στις ενέργειες της νέας Ιεράς Συμμαχίας; Το μαχόμενο κίνημα ειρήνης πρέπει να σηκώσει ψηλά τη σημαία της αλήθειας που τόσο καλά γνωρίζει και να την κάνει σύμβολο της ζωής των Ελλήνων. Πρέπει να σηκώσει την αλήθεια της ύπαρξης των κομμάτων μέσα από τις απαντήσεις τους στο ζήτημα της αποστολής Ελλήνων μισθοφόρων στο Ιράκ. Ο αγώνας αυτός δεν είναι για το αύριο. Είναι για το σήμερα. Ολοι στους δρόμους, λοιπόν, με την αλήθεια των ερωτήσεων στο χέρι.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στο μισθοφορικό στρατό!(2009-06-10 00:00:00.0)
Ελληνοτουρκικά...(2003-08-17 00:00:00.0)
Ιμπεριαλιστική επιβολή...(2003-06-29 00:00:00.0)
Σκέψεις για τις εξελίξεις(2002-02-10 00:00:00.0)
Πορεία Ειρήνης...(2001-05-06 00:00:00.0)
Μπροστά στο συνέδριο της ΕΕΔΥΕ(1999-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ