Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ικανοποιημένη η «Αθήνα 2004» από τα δοκιμαστικά

«Αν χρειαστούν αλλαγές, και θα τις τολμήσω και θα τις κάνω», είπε αναφερόμενη στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» η πρόεδρός της, Γιάννα Αγγελοπούλου, σε χτεσινή συνέντευξη, με αφορμή τη διεξαγωγή των δοκιμαστικών αγώνων του Αυγούστου για τους οποίους δήλωσε «μεγάλη ικανοποίηση» (η έκθεση των συνολικών συμπερασμάτων θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτέμβρη).

Οπως εξήγησε η Γ. Αγγελοπούλου, «η διαδικασία των δοκιμαστικών αγώνων γίνεται για να αναδείξει προβλήματα». Ωστόσο, αν και εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένη από τη δηλητηρίαση μελών της γερμανικής αποστολής, δήλωσε ότι «δε θα σταθεί στο θέμα της ανάδειξης ευθυνών», αποδίδοντας το περιστατικό σε «ασύμβατες νοοτροπίες» και «αναποτελεσματικές δομές πρόληψης και ελέγχου».

Αναφορικά με τους εθελοντές, σημειώθηκε ότι μέχρι σήμερα υπάρχουν 107.000 αιτήσεις, ενώ 1.973 εργάστηκαν για τους αγώνες του Αυγούστου. Ηταν χαρακτηριστικό ότι, ενώ ο εντεταλμένος σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Μάρτων Σίμιτσεκ, ξεκίνησε να πει κάτι περί απαισιοδοξίας για τον αριθμό των εθελοντών, αμέσως παρενέβη η πρόεδρος της Αθήνας 2004», για να «ειπωθούν, όπως είπε, τα πράγματα όπως ακριβώς είναι». Σημείωσε ότι, ενώ η συνήθης απόκλιση ανάμεσα σ' εκείνους που συμπληρώνουν αιτήσεις και εκείνους που εμφανίζονται κυμαίνεται μεταξύ 20-25%, στην περίπτωση των δοκιμαστικών αγώνων, το ποσοστό έφτασε στο 7%. Επιχείρημα βέβαια, το οποίο δεν απαντά ουσιαστικά σε ερωτήματα για τον ικανοποιητικό ή όχι συνολικό αριθμό των εθελοντών.

Στο μεταξύ, η αυστραλιανή κυβέρνηση διαχώρισε τη θέση της από δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου περί «ματοβαμμένων αγώνων», σε συνάντηση που είχε χτες το απόγευμα ο Αυστραλός πρέσβης στην Αθήνα, Στιούαρτ Χιουμ, με τον υπουργό Πολιτισμού, Ευάγγελο Βενιζέλο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ