Τετάρτη 20 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Μαγική» Ολυμπιάδα!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ααα! ΜΕ ΤΟΝ Ντένις Οσβαλντ αυτή τη φορά θα συμφωνήσουμε και μάλιστα ...φανατικά! Οντως, η Ολυμπιάδα που θα γίνει το 2004 θα είναι «μαγική»! Αν συνυπολογίσουμε δε ότι «συμπλέκεται» με την προεκλογική περίοδο, δεν μπορούμε παρά να εκτιμήσουμε ότι η «μαγεία» είναι δεδομένη...

Πάρτε, για παράδειγμα, τα κονδύλια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ιδίως όσον αφορά κάτι επιμέρους διαγωνισμούς. Ξεκινούν με έναν συγκεκριμένο αριθμό χρημάτων και ...ως διά μαγείας στο έργο πάνε μόλις τα μισά. Εκπληκτικό κόλπο!

΄Η το άλλο, με το ωράριο των καταστημάτων και κατ' επέκταση των εμποροϋπαλλήλων. Ενώ ένας υπάλληλος προβλέπεται για παράδειγμα να δουλεύει 8 ώρες, με το μαγικό ραβδί της Γιάννας (και τις νομοθετικές ρυθμίσεις που συζητά με τον Ρέππα) το ωράριο μπορεί να γίνει ...12 ώρες.

Οσο για τις προμήθειες και τα κέρδη των πολυεθνικών που εμπλέκονται στη διοργάνωση, εκεί η «μαγεία» φθάνει στο απόγειό της. Γιατί πώς αλλιώς κάτι μπορεί να πολλαπλασιάζεται με τέτοιους ρυθμούς;

Βεβαίως, το μέγα κόλπο της υπόθεσης - κι εδώ οι «ταχυδακτυλουργοί» θα τα δώσουν όλα - είναι οι ημέρες που θα διεξάγονται οι Αγώνες. Είναι εύκολο, νομίζετε, να «εξαφανίσουν» 5 εκατομμύρια Αθηναίους; Γιατί αυτό ακριβώς θέλουν να κάνουν. Για λόγους ασφάλειας, φυσικά.

ΔΕ ΛΕΜΕ καλώς ο εντυπωσιασμός, αλλά και λίγη ...ουσία δε βλάπτει. Για το σεισμό της Λευκάδας μιλάμε και για την πλήρη απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στο θέμα των υποδομών από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ακούμε διάφορες υποσχέσεις περί δανείων και εκτάκτων επιδομάτων (αν και όλοι γνωρίζουμε τη διαφορά μεταξύ ...υπόσχεσης και εφαρμογής), όμως κουβέντα για τους δρόμους και το νοσοκομείο του νησιού.

Αραγε, μετά το σεισμό οι αρμόδιοι δε διαπίστωσαν ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει άμεσα να βελτιωθούν και να εκπονηθούν συγκεκριμένα προγράμματα γι' αυτό; Κι αν όχι, τι άλλο πρέπει να γίνει για να το ...διαπιστώσουν;


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ