Τετάρτη 20 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Εφυγε» ο Β. Παπαναστασίου

Την περασμένη Κυριακή, 17 Αυγούστου, «έφυγε» για πάντα από κοντά μας ο σ. Βαγγέλης Παπαναστασίου. Η κηδεία του έγινε στην Καρδίτσα, με τη συμμετοχή πολλών συντρόφων, φίλων και συγγενών του.

Ο Β. Παπαναστασίου γεννήθηκε το 1922 στην Ελάτη Τρικάλων κι από μικρός «μπολιάστηκε» με τις σοσιαλιστικές ιδέες. Πήρε μέρος στην εποποιία της Εθνικής Αντίστασης, μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ, συμμετέχοντας σε πάρα πολλές μάχες. Το 1943 γίνεται μέλος του ΚΚΕ, στο οποίο και παρέμεινε, πιστός κι αφοσιωμένος, μέχρι το τέλος της ζωής του.

Με την απελευθέρωση από τους Γερμανούς κατακτητές ακολουθεί κι αυτός τη μοίρα των άλλων αγωνιστών. Το 1945 συνελήφθη κι παρέμεινε στις φυλακές και τις εξορίες μέχρι το 1964. Με την αποφυλάκισή του δραστηριοποιείται μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ στα Τρίκαλα. Με την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών συλλαμβάνεται εκ νέου και εκτοπίζεται στα Γιούρα και μετά στο Λακκί της Λέρου. Με την απελευθέρωσή του το 1970 συνεχίζει τη δράση του ενάντια στη χούντα, ενώ σε συνθήκες παρανομίας πήρε μέρος στο 9ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Με τη νομιμοποίηση του Κόμματος μετά τη μεταπολίτευση, εκλέγεται στη ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ και το 1976, με απόφαση του Κόμματος, μετακομίζει στην Καρδίτσα κι αναλαμβάνει Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής. Για πολλά χρόνια διατέλεσε μέλος της ΝΕ Καρδίτσας και της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ