Τετάρτη 20 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με αποχή απειλούν οι συνήγοροι υπεράσπισης

Την πειθαρχική και ποινική δίωξη του εισαγγελέα Εφετών Αθήνας Γ. Σανίδας, ο οποίος θέλουν να τεθεί άμεσα σε αργία, καθώς και την αποφυλάκιση του Ανέστη Παπαναστασίου, ζητούν με γραπτή τους δήλωση 13 συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων για συμμετοχή στην «17 Ν». Δηλώνουν ότι αν δεν αποφυλακιστεί ο Αν. Παπαναστασίου θα απέχουν από την άσκηση των καθηκόντων τους στη δίκη που αναμένεται να αρχίσει σήμερα ύστερα από 15ήμερη διακοπή, λόγω του καλοκαιριού. Τη δήλωση υπογράφουν οι συνήγοροι υπεράσπισης της Αγγελικής Σωτηροπούλου, του Δημήτρη Κουφοντίνα, των τριών αδελφών Ξηρού, του Βασίλη Τζωρτζάτου, του Αλ. Γιωτόπουλου, του Πάτροκλου Τσελέντη και των Ηρακλή Κωστάρη, Κώστα Καρατσώλη και Π. Σερίφη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γ. Σανίδας, είχε απορρίψει την αίτηση αποφυλάκισης του Αν. Παπαναστασίου κρίνοντας ότι δεν ήταν απαραίτητο να εκδοθεί βούλευμα για την ανανέωση της κράτησής του, από τη στιγμή που έχει αρχίσει η δίκη. Οι 13 συνήγοροι επισημαίνουν ότι θα έπρεπε να υπάρχει αντίδραση τόσο από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όσο και από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος εκ του Συντάγματος «έχει καθήκον να ασκήσει κατά του παρανομήσαντος εισαγγελέα την επιβαλλόμενη πειθαρχική δίωξη και παραλλήλως να τον καταμηνύσει για την παρά το Σύνταγμα παράνομη κατακράτηση του Αν. Παπαναστασίου». Καταλήγοντας υπογραμμίζουν: «Ενώπιον αυτής της καταστάσεως έχουμε την υποχρέωση να καταγγείλουμε το φαινόμενο της πλήρους αδιαφορίας (...) και να δηλώσουμε ότι θα απόσχουμε από τα καθήκοντά μας επί τριημέρου εάν εντός των δύο προσεχών ημερών δεν τεθεί σε άμεση αργία ο παρανομήσας δικαστικός λειτουργός, δεν κινηθεί εναντίον του η επιβαλλόμενη ποινική και πειθαρχική δίωξη και δε διαταχθεί η εκ των φυλακών απόλυση του παρανόμως κατακρατουμένου».

Αν τελικά σήμερα πραγματοποιήσουν τα όσα αναφέρουν στη δήλωσή τους το δικαστήριο θα ορίσει αυτεπαγγέλτως νέους συνηγόρους υπερασπίσεως.

Εφόσον η δίκη συνεχιστεί αναμένεται σήμερα να ολοκληρώσει την απολογία του ο Διονύσης Γεωργιάδης και σειρά έχει ο Θεολόγος Ψαραδέλης που όμως τις τελευταίες μέρες πριν τη διακοπή της δίκης παρουσίαζε προβλήματα υγείας και απουσίαζε από το εδώλιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ