Κυριακή 17 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πάνες για παραγωγικότητα..!

Οι ταμίες αλυσίδας πολυκαταστημάτων στην Αργεντινή εξαναγκάζονται να φορούν πάνες για ενήλικους, για την περίπτωση που «το κρύο, τα νεύρα, η πίεση ή το στρες» τους προκαλέσει ακράτεια!

Δεν είναι ανέκδοτο, αλλά η πραγματικότητα. Και η σκέψη των μεγαλομετόχων της προαναφερόμενης αλυσίδας απλή, όσο και απάνθρωπη. Εάν οι ταμίες πάνε στη διάρκεια του ωραρίου εργασίας τους δύο ή τρεις φορές στην τουαλέτα, σημαίνει σε απλά μαθηματικά, πολύτιμα χαμένα λεπτά, δηλαδή χαμένη υπεραξία ή με άλλα λόγια, διαφυγόντα κέρδη. Εάν, μάλιστα, πάνε περισσότερες φορές ή «το κρύο, τα νεύρα, η πίεση και το στρες» προκαλέσει τάσεις ακράτειας - οπότε καταλαβαίνετε ποιες είναι και οι συνθήκες δουλειάς... - τότε τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρότερα.

Το απαράδεκτο -τουλάχιστον- γεγονός καταγγέλλεται από τα συνδικάτα της δυτικής επαρχίας Μεντόσα και αφορά αλυσίδα «ξένων συμφερόντων». Σύμφωνα, με την καταγγελία, δεκάδες ταμίες δουλεύουν στη σειρά επί ώρες, όρθιες και φορώντας πάνες. Αυτός είναι ο νέος κόσμος... Και το ερώτημα εξακολουθεί να πλανάται: Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ