Πέμπτη 14 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΚΟΥΑ ΤΖΟΥΕΛ»
Ταξιδεύει με το μισό πλήρωμα μηχανής

Με το μισό από το προβλεπόμενο πλήρωμα και με την άδεια του Λιμεναρχείου και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ταξιδεύει από τη Ραφήνα στις Κυκλάδες το οχηματαγωγό - επιβατηγό «ΑΚΟΥΑ ΤΖΟΥΕΛ», μεταφέροντας καθημερινά εκατοντάδες επιβάτες! Αυτό διαπίστωσαν ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν στη λίστα πληρώματος του πλοίου τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, μετά από τις καταγγελίες ναυτεργατών.

Σε ανακοίνωση - καταγγελία που απέστειλαν χτες στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τα σωματεία αναφέρουν πως «ειδικά σε ό,τι αφορά το πλήρωμα μηχανοστασίου, το πλοίο ταξιδεύει με το μισό από το προβλεπόμενο πλήρωμα, ενώ ταυτόχρονα παραβιάζονται κατάφωρα οι ώρες εργασίας και η συλλογική σύμβαση εργασίας».

Το πλοίο δεν έχει λάβει άδεια ειδικής σύνθεσης από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο ωστόσο δηλώνει ενήμερο για τις ελλείψεις στον αριθμό του πληρώματος. Παραβιάζοντας τη νομοθεσία για την οργανική σύνθεση των πλοίων που το ίδιο θέσπισε, επιτρέπει στο «ΑΚΟΥΑ ΤΖΟΥΕΛ» να αποπλέει καθημερινά από το λιμάνι της Ραφήνας, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή ναυτεργατών και επιβατών.

Οι διοικήσεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καταγγέλλουν στην ανακοίνωσή τους «την εγκληματική στάση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας» και απαιτούν την άμεση αποκατάσταση της οργανικής σύνθεσης του πλοίου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από το νόμο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ