Πέμπτη 14 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στρώνουν το έδαφος στους ιδιώτες

Τη μεταφορά φορτοεκφορτωτικών δραστηριοτήτων του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) σε τρίτους, δηλαδή σε ιδιώτες, ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργος Πασχαλίδης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν λίγες μέρες μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση του «Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης ΑΕ». Σημείωσε ακόμα ότι στις προθέσεις του υπουργείου είναι η δημιουργία στη Θεσσαλονίκη Ινστιτούτου Λιμενικών Σπουδών για την εκπαίδευση των λιμενεργατών.

Ο υπουργός Πασχαλίδης αναφερόμενος στο ξεπούλημα είπε ότι ο ΟΛΘ «είχε μια θετική πορεία στην πράξη», ενώ ανακοίνωσε δέσμη 15, όπως είπε, δράσεων - πρωτοβουλιών που αποβλέπουν υποτίθεται στην αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Οι δράσεις αυτές αφορούν έργα όπως η επέκταση της 6ης προβλήτας του λιμανιού, η σύνδεσή του με τα εθνικά οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα, η νομοθετική ρύθμιση για τη νομιμοποίηση κτιρίων της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, η δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στη βάση της 6ης προβλήτας κ.ο.κ.

Ανακοίνωσε επίσης ότι «ο φάκελος της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας ανοίγει ξανά» και ότι η ΟΛΘ ΑΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για δημόσιο διαγωνισμό, για πλωτούς χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων στο λιμάνι της πόλης, «για τα οποία έχει εκδηλωθεί ήδη ενδιαφέρον ιδιωτών και φορέων της πόλης».

Ο χείμαρρος των υποσχέσεων και των «δράσεων» του κ. υπουργού δεν προκαλεί έκπληξη εφόσον έχουμε μπει ήδη σε παρατεταμένη εκλογική περίοδο και η κυβέρνηση καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες να αναστρέψει το αρνητικό γι' αυτήν κλίμα. Μάλιστα η επίσκεψη του υπουργού στην ΟΛΘ ΑΕ και οι ανακοινώσεις σωρείας παρεμβάσεων σχετίζονται άμεσα με την επερχόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού και κυβερνητικού κλιμακίου στα εγκαίνια της ΔΕΘ, όπου θα καταβληθεί σοβαρή προσπάθεια με τις γνωστές πια εξαγγελίες του πρωθυπουργού, να περισωθεί ό,τι είναι δυνατό για την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ