Πέμπτη 7 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι φταίνε για την ακρίβεια

Στην οδό Ερμού συνέχισε τις παραστάσεις του ο Κ. Κουλούρης που αγόρασε με 40 ευρώ κουλουράκι και σεμεδάκια και τά 'βαλε με τους... λαϊκιστές δημοσιογράφους

Για την εικόνα στην αγορά και τις ανατιμήσεις φταίνε οι λαϊκιστές δημοσιογράφοι. Η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από το επίπεδο των τιμών λιανικού εμπορίου, κάτι που εξέφρασε με «τον πλέον επίσημο τρόπο» ο υφυπουργός Ανάπτυξης. Ο Κίμωνας Κουλούρης, κλιμακώνοντας την παράσταση που άρχισε να δίνει από τη μέρα που παρέλαβε το υπουργικό χαρτοφυλάκιο, χτες περιόδευσε στα εμπορικά καταστήματα της οδού Ερμού. Αμέσως μετά διαπίστωσε την ικανοποίηση των καταναλωτών για το «χαμηλό επίπεδο» των τιμών αλλά και των καταστηματαρχών για τη «μεγάλη κίνηση» που είχαν τα μαγαζιά τους, σημειώνοντας ακόμη ότι «ούτε ένας καταστηματάρχης δεν είχε κάποιο παράπονο»...

Ολα τα παραπάνω και οι δηλώσεις του υφυπουργού, θα μπορούσαν να θεωρηθούν και χαριτωμένα, αν δεν ήταν τόσο προκλητικά, αφού λέγονται σε μία περίοδο που η οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του έχει λάβει προ πολλού χαρακτηριστικά λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος. Και βεβαίως ο κατά τ' άλλα... αετονύχης Κουλούρης, δεν άκουσε την κραυγή «αίσχος» που φώναξε κάποιος περαστικός από την Ερμού, ούτε είδε τους πελάτες των καταστημάτων που έβγαιναν έξω οργισμένοι μόλις έκανε τις «ηρωικές» του εισόδους, ούτε φυσικά έδωσε την παραμικρή σημασία στα δεκάδες «σχολιανά» που του 'σερναν οι περαστικοί και απομακρύνονταν από κοντά του σαν να έβλεπαν... μαύρη γάτα.

«Είστε λαϊκιστές»

Η χτεσινή «έφοδος» στην αγορά του υφυπουργού Ανάπτυξης, έγινε υποτίθεται για να διαπιστώσει την εμπορική κίνηση των καταστημάτων κατά την περίοδο των εκπτώσεων, ωστόσο θύμισε κλασική προεκλογική περιοδεία υποψήφιου βουλευτή περασμένων δεκαετιών. Δε δίσταζε να βγάζει το «μάτσο» με τα ευρώ από την τσέπη και να τα μοιράζει στους «φτωχούς ιθαγενείς», και κυρίως, εν δυνάμει ψηφοφόρους του. Εδωσε 40 ευρώ σε μία ηλικιωμένη γυναίκα που πουλούσε στο δρόμο χειροποίητα τραπεζομαντιλάκια και άλλα τόσα για να αγοράσει ένα κουλούρι με σουσάμι. Και, βεβαίως, όλα αυτά μπροστά στις κάμερες και στους φωτογραφικούς φακούς.

Αυτός ο ίδιος, που με τα καμώματά του και τα παραμύθια περί ελέγχου των τιμών προκαλεί εδώ και βδομάδες τα πληττόμενα από την κυβερνητική πολιτική λαϊκά στρώματα, αυτός ήταν που στη συνέχεια, κατά τη συνέντευξη Τύπου, επιτέθηκε απρόκλητα με απαράδεκτα υβριστικό τρόπο κατά των δημοσιογράφων, αποκαλώντας τους, μεταξύ άλλων και «λαϊκιστές», προφανώς επειδή έθεσαν, ως όφειλαν, ερωτήματα που δεν τους τα είχε υπαγορεύσει ο ίδιος προηγούμενα. Ο Κ. Κουλούρης χάνοντας τελείως την ψυχραιμία του έφτασε μάλιστα στο σημείο να απειλήσει τους δημοσιογράφους λέγοντας ότι... δε θα περάσουν καλά μαζί του και άλλα παρόμοια.

Για την παραπάνω στάση του υφυπουργού Ανάπτυξης, εξέδωσε ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στην οποία «καταδικάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη, φραστική υβριστική επίθεση, που εξαπέλυσε σήμερα ο υφυπουργός Κίμωνας Κουλούρης κατά των διαπιστευμένων στο Υπουργείο Ανάπτυξης συντακτών. Είναι απαράδεκτο ένας υπουργός να απαντά με τέτοιον τρόπο στην κριτική των δημοσιογράφων, οι οποίοι ασκούν το λειτούργημά τους για την πληρέστερη ενημέρωση του ελληνικού λαού».

«Η ελευθερία των σχολίων, συνεχίζει η ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών, πάντα στο πλαίσιο των γραπτών και άγραφων κανόνων της δημοσιογραφικής και ηθικής δεοντολογίας, είναι αναπόσπαστο συστατικό της ελευθεροτυπίας. Το στοιχειώδες για τον κ. Κουλούρη είναι να ανακαλέσει τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς και τις απειλές κατά του δημοσιογραφικού Σώματος. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θεωρεί δεδομένο ότι όλοι, από τους θεσμικούς παράγοντες του Κοινοβουλίου μέχρι τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, θα καταδικάσουν την απαράδεκτη επίθεση».

Μετά την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, ο Κ. Κουλούρης έστειλε γραπτή δήλωση στα ΜΜΕ, στην οποία προσπαθεί να περιορίσει το απαράδεκτο γεγονός μεταξύ αυτού και δύο δημοσιογράφων - ενώ έγινε μεταξύ αυτού και σχεδόν του συνόλου των συντακτών που βρίσκονταν στην αίθουσα - σημειώνοντας: «Τιμώ και το έχω αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια τη δημοσιογραφία και τους λειτουργούς της». Χτες έδωσε μία ακόμη απόδειξη για τον παραπάνω ισχυρισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδρούν στο «στρατιωτικό νόμο»(2005-01-28 00:00:00.0)
«Απαράδεκτη η πρακτική μετατροπής δημοσιογράφων σε στόχους»(2002-02-28 00:00:00.0)
Αγωνιστική συμπαράσταση στην εφημερίδα μας(2000-01-12 00:00:00.0)
Απειλεί με απολύσεις(1999-05-25 00:00:00.0)
Οι διευθυντές στην ΕΣΗΕΑ(1997-06-04 00:00:00.0)
"Αρκετά με τη λεηλασία στα Ταμεία"(1996-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ