Πέμπτη 7 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιά στη Σαλαμίνα

Eurokinissi

Πέντε σπίτια κάηκαν και άλλα έπαθαν ζημιές, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2.30 μ.μ. χτες στην περιοχή Βασιλικά της Σαλαμίνας. Σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, η πυρκαγιά ξεκίνησε ταυτόχρονα από τέσσερα σημεία και υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για εμπρησμό. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 4.30 μ.μ. και για την κατάσβεσή της πήραν μέρος 25 οχήματα της Πυροσβεστικής, 70 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα, τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία διενεργεί έλεγχο για τις αιτίες της πυρκαγιάς και τους πιθανούς εμπρηστές.

Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα στις περιοχές Αττικής, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Κυκλάδων, Ικαρίας και Σάμου. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, Δήμοι και Νομαρχίες έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν πυρκαγιές.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ, παρακαλεί τους κατοίκους και τους εκδρομείς να αποφύγουν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Ως τέτοιες ενέργειες, η ΓΓΠΠ, περιγράφει το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, τη ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο, να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Επίσης, να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά. Τέλος, να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org