Σάββατο 2 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Πολύνεκρη έκρηξη

ΜΟΣΧΑ.--

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε χτες έξω από το στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλης Μοζντόκ της Οσετίας στον Καύκασο. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άτομα και ακόμα 69 μεταφέρθηκαν σε γειτονικά νοσοκομεία, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία «Interfax» και «ITAR-Tass». Τη στιγμή της έκρηξης στο νοσοκομείο βρίσκονταν περίπου 115 άτομα.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις αξιωματούχων της Οσετίας, η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο όχημα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών της περιοχής, Μπορίς Ντζγκόγιεφ, δήλωσε ότι το τετραώροφο κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς από την έκρηξη, ενώ το πρακτορείο «Interfax» μετέδωσε ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας την οποία πραγματοποίησε ένας καμικάζι που οδηγούσε το παγιδευμένο όχημα. Κανείς πάντως δεν ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων και απέστειλε στην περιοχή τον υπουργό Αμυνας Σεργκέι Ιβάνοφ. Το Μοζντόκ είναι έδρα μεγάλης στρατιωτικής βάσης των ρωσικών δυνάμεων από την οποία εξαπολύονται οι επιθέσεις εναντίον των Τσετσένων αυτονομιστών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ