Κυριακή 27 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Ανθρωποφαγία

Δηλαδή τώρα θέλουν να πιστέψουμε πως άμα, λέω άμα, κοπεί το νήμα της ζωής των παιδιών και των τυχόν εγγονών του κάθε δικτάτορα της Γης, για παράδειγμα του Μπους, θα τελειώσουμε με τις δικτατορίες...

Ετσι γέμισαν οι οθόνες του κόσμου φρίκη. Ο Ουντάι και ο Χουσάι με λιωμένες μούρες επιδεικνύονται με περισσή βάρβαρη περηφάνια. Σα να ρεύεται ο ανθρωποφάγος, για να δείξει πόσο φχαριστήθηκε το γεύμα του. Πέτυχα έναν διευθυντή αραβικής εφημερίδας να απαντάει σε ερωτήσεις του BBC, στο κεντρικό τους δελτίο ειδήσεων, για την επίδειξη των πτωμάτων των γιων του Σαντάμ.

Ψύχραιμος αλλά φανερά οργισμένος, είπε, σύντροφοι, με λίγα λόγια, όλα όσα σκεφτόμαστε όλοι μας:

«Αυτός είναι ο δυτικός πολιτισμός σας; Αυτή είναι η κουλτούρα σας; Σε τι διαφέρετε από ένα αιμοσταγές, όπως ισχυρίζεστε, καθεστώς; Ετσι φέρεστε στον κάθε τρελό κι απελπισμένο, που μπαίνει σε ένα κατάστημα, πιάνει ομήρους και ζητάει λύτρα; Δε νομίζω. Μπορούσατε να περιμένετε, δύο, τρεις, πέντε μέρες, να συλλάβετε και να δικάσετε τους δύο άντρες, όχι να τους εκτελέσετε εν ψυχρώ και να περιμένετε, εσείς που σηκώσατε τον κόσμο για τις φωτογραφίες των Αμερικανών αιχμαλώτων, να μη θεωρηθεί προσβολή για το Ισλάμ ολόκληρο ο διασυρμός, η διαπόμπευση, δύο νεκρών. Αλήθεια, πάνω σε ποια νομική βάση της πολιτισμένης σας δικαιοσύνης και στο όνομα ποιας δημοκρατικής νομιμότητας επικηρύξατε αυτούς τους δύο;».

Το σφυροκόπημα των ρητορικών ερωτήσεων φέρνει σε αμηχανία τον παρουσιαστή. Τον σώζει η εικόνα. Φριχτή και χυδαία. Τελειώνει με δυο άσους της διαβόητης τράπουλας, που κυκλοφόρησαν οι κρετίνοι εισβολείς του Ιράκ με τα πρόσωπα των δύο υιών του Σαντάμ. Λέξη δεν ειπώθηκε έως σήμερα και για τον δεκατετράχρονο εγγονό που δολοφονήθηκε μαζί τους. Ο πολιτισμός (;) μας δεν επιτρέπει να δείχνονται ανήλικα πτώματα, εκτός κι αν είναι παράπλευρες απώλειες ανθρωπιστικών βομβαρδισμών μη αμερικανικής υπηκοότητας.

Αυτοί οι σημερινοί νεοταξίτες ναζί είναι, μετά από αυτές τις ανατριχιαστικές επικοινωνιακές παράτες πτωμάτων, χειρότεροι από τους προηγηθέντες ναζί προ εξήντα χρόνων. Οχι γιατί καυχώνται τρομοκρατώντας κι αηδιάζοντας την οικουμένη, αλλά γιατί νομίζουν πως είναι ο Αχιλλέας στον Τρωικό Πόλεμο των συμφερόντων τους. Υλοποιούν καθημερινά την Υβρη, γράφοντας μια καουμπόικη διεστραμμένη εκδοχή του ομηρικού έπους. Ξεχνώντας πως κι ο Αχιλλέας πλήρωσε με τη ζωή του, Νέμεσις γαρ, τη διαπόμπευση του νεκρού Εκτορα.

Οι σύγχρονοι φονιάδες των λαών δυστυχώς, σύντροφοι, αρέσκονται να ρεύονται δήμοσια, σε παγκόσμια κλίμακα και να επιβάλλουν, εκτός απ' την πολιτική, και την αισθητική της ανθρωποφαγίας. Αν σας φέρει ο δρόμος σε κανένα θερινό σινεμά, δείτε τις συμμορίες της Νέας Υόρκης. Δίδυμες ήταν κι αυτές σαν τους πύργους που γκρεμίστηκαν βίαια θάβοντας στα θεμέλιά τους πολύ λιγότερους αθώους από τα εκατομμύρια αθώων που στοίχισε το χτίσιμό τους. Κι από τα εκατομμύρια αθώων που θα δολοφονηθούν, μαζί με μερικά καθάρματα για άλλοθι, εν ονόματι του μύθου που λέγεται 11η Σεπτεμβρίου. Ημέρα που άρχισε το παγκόσμιο ξεφύλλισμα του ημερολογίου της ανθρωποφαγίας...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ