Κυριακή 27 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΓΟΣ
Χρειάζονται μόνιμες λύσεις

Την ανάγκη να δώσει η κυβέρνηση μόνιμες λύσεις στο οικονομικό πρόβλημα των δήμων υπογραμμίζει ο δήμαρχος Καρδίτσας, Χρ. Τέγος.

Συγκεκριμένα, δηλώνει στο «Ρ»: «Λύσεις πρόσκαιρου χαρακτήρα, όπως έκτακτων ενισχύσεων ή και ρυθμίσεις χρεών εντόκως, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να οξύνουν το πρόβλημα. Οι όποιες λύσεις δίνονται δε θα πρέπει να στηρίζονται στην πρόσθετη φορολογία των δημοτών, στην ανταποδοτικότητα υπηρεσιών, στην πρόσθετη πληρωμή από τους δημότες υπηρεσιών αποκλειστικής οικονομικής ευθύνης του κράτους. Κατά συνέπεια, έχει σημασία από πού αποκτά και πώς διαθέτει τα χρήματα η ΤΑ. Δυστυχώς, και με την πρόσφατη αναθεώρηση του Συντάγματος, το κράτος αποποιείται των ευθυνών του για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων της ΤΑ, ενώ κατοχυρώνεται η δυνατότητα της τοπικής φορολογίας.

Σήμερα οι αιρετοί θα έπρεπε να διεκδικήσουμε αρχικά το ποσόν των 500 εκατ. ευρώ, όχι ως έκτακτη ενίσχυση, αλλά ως προκαταβολή των παρακρατημένων πόρων της ΤΑ και συγκεκριμένα από τα τέλη κυκλοφορίας για τα έτη 2000 έως 2003. Να διεκδικήσουμε την υλοποίηση των αποφάσεων των Συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ του 1999 και του 2001, που ζητούσαν, ανάμεσα σε άλλα, την απόδοση των παρακρατημένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ