Σάββατο 26 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα «χτυπήματα» του Μ. Νεκτάριου

«Πλουσιοπάροχες οι συντάξεις του ΙΚΑ»!!!. Την «απολαυστική» αυτή διαπίστωση έκανε ο διοικητής του, Μ. Νεκτάριος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χτες με την ΓΓ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα.

Τη διαπίστωση αυτή ακολούθησε ένας... εκπληκτικός συλλογισμός, με τον οποίο προσπάθησε να απαντήσει στην επισήμανση της Αλ. Παπαρήγα ότι ένας από τους σημαντικούς λόγους των χαμηλών συντάξεων είναι οι χαμηλές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Ναι μεν οι συντάξεις είναι χαμηλές γι' αυτό το λόγο, είπε, όμως δεν είναι μικρές, αφού ένας εργαζόμενος είχε συνηθίσει σε όλη του τη ζωή να αμείβεται με χαμηλές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και επομένως το να παίρνει σύνταξη το 80% της χαμηλής αμοιβής του δεν είναι λίγο!!!

Το τρίτο και τελειωτικό «χτύπημα» του διοικητή του ΙΚΑ ήταν, όταν έφερε ως ένα ακόμα αντεπιχείρημα προς τις χαμηλές συντάξεις το εξής σκεπτικό: Οσα και να μας δίνουν, λίγα θα μας φαίνονται. Και εγώ θα ήθελα για παράδειγμα να παίρνω πέντε εκατομμύρια δραχμές μισθό από το ΙΚΑ, αλλά παίρνω μόνον ένα!!!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ