Πέμπτη 24 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
Δράση για την αρωγή γυναικών και παιδιών

Την έναρξη δράσης, με σκοπό την αρωγή σκλάβων γυναικών και παιδιών, ανθρώπων, δηλαδή, που πουλιούνται ως αντικείμενα για σεξουαλική εκμετάλλευση, ανακοίνωσαν χτες, οι Ελληνες «Γιατροί του Κόσμου». Ηδη, περιθάλπονται οι τέσσερις πρώτες γυναίκες, θύματα του δουλεμπορίου.

Τα μέλη του ΔΣ Ν. Κανάκης και Γ. Μουζάλας ξεκαθάρισαν την ανάμειξη των «Γιατρών» ως οργάνωσης αρωγής ανθρωπιστικών δικαιωμάτων (απελευθέρωση, δηλαδή, γυναικών και παιδιών και προσπάθεια νομιμοποίησης της πάλης για την απελευθέρωσή τους) και όχι ως κάποιων ...«φιλάνθρωπων», που θα βοηθήσουν στη νομιμοποίηση της παράνομης πορνείας και στην παροχή νόμιμων η όχι αδειών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή η αρωγή τους θεωρείται ποινικό αδίκημα...

Υπογράμμισαν την ανάγκη συνεργασίας με τις πρεσβείες των χωρών προέλευσης αυτών των γυναικών και παιδιών, ώστε να υπάρξει δυνατότητα ασφαλούς επαναπατρισμού τους, έκδοση εγγράφων και παροχή υποστήριξης. Τονίστηκε, επίσης, η σημασία εξασφάλισης της νόμιμης παραμονής τους με πιστοποιητικά, με σκοπό την προσχώρησή τους στο καθεστώς του μετανάστη και η ανάγκη «μιας διαφορετικού τύπου συνεργασίας με την Αστυνομία». Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν, υπάρχουν πάνω από 30.000 γυναίκες - εμπορεύματα που ανανεώνονται περίπου κάθε 2 χρόνια! Το Σεπτέμβρη θα λειτουργήσει και στη χώρα μας ξενώνας των θυμάτων του δουλεμπορίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ