Τρίτη 22 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΟΙ ΔΗΜΟΙ
Το κράτος ΧΡΩΣΤΑ 3 ΤΡΙΣ. ΔΡΧ. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Επιεικώς απαράδεκτη», χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη χτεσινή συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής. Και τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι καταδικασμένη στην οικονομική χρεοκοπία, λόγω της κρατικής υποχρηματοδότησης, αλλά και των οφειλών του κράτους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες εντός και εκτός Βουλής, ώστε να περιέλθουν στους δήμους τα ποσά που τους χρωστούν οι κυβερνήσεις από το 1990 μέχρι σήμερα.

Στο μεταξύ, το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ με επιστολή προς την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων, αναφέρεται στο ποσό των 3 τρισ. δρχ. που χρωστά η κεντρική διοίκηση στους δήμους και στο εξευτελιστικό 2,74% που παίρνουν οι δήμοι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και ξεκαθαρίζει ότι η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, επιβάλλει την αλλαγή πλεύσης στην κατεύθυνση, για το ρόλο και τη δράση της Αυτοδιοίκησης.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ