Σάββατο 19 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός να καταδικάσει τις φιέστες

Ανακοίνωση της ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ, με αφορμή τη μελλοντική επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νομό

Τα Γρεβενά, έναν από τους φτωχότερους νομούς της χώρας μας, φαίνεται πως επέλεξε ο Κ. Σημίτης, προκειμένου να ξεκινήσει τις περιοδείες για την προβολή του κυβερνητικού έργου, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά την προεκλογική περίοδο. Με υποσχέσεις και τη γνωστή δημαγωγία περί ανάπτυξης, θα επιδιώξει να προσπεράσει το κλείσιμο των μεταλλείων της Σκούμτσας, το κλείσιμο του εργοστασίου ΠΙΝΔΟΣ ΑΕ, την εξαθλίωση των γεωργοκτηνοτρόφων, την ερήμωση των χωριών και όλα τα οξυμένα προβλήματα του νομού, που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει το νέο νοσοκομείο Γρεβενών, που ξεκίνησε τη λειτουργία του με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, θα επισκεφθεί το Κέντρο Νεοσυλλέκτων και μια υπό ίδρυση ιδιωτική μεταλλευτική μονάδα.

Τις νέες φιέστες εμπαιγμού του λαού του νομού, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως «με την επίσκεψή του ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τις πραγματικές διαθέσεις της κυβέρνησης, με τα μέτρα που λαμβάνει (π.χ. νέος αναπτυξιακός νόμος) για την απροκάλυπτη ενίσχυση του ιδιωτικού και μεγάλου κεφαλαίου με επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, απευθείας χρηματοδοτήσεις κλπ. και ταυτόχρονα το ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας.

Το επιτελείο του και οι τοπικοί κυβερνητικοί παράγοντες θα προσπαθήσουν να κάνουν το μαύρο άσπρο, συγκαλύπτοντας έτσι και τις δικές τους τεράστιες ευθύνες για το κατάντημα του νομού. Θα προσπαθήσουν, για άλλη μια φορά, να μας πείσουν ότι "σωτηρία" και "ανάπτυξη" για το νομό Γρεβενών είναι η λειτουργία φυλακών, η ίδρυση απομονωμένων σχολών ΤΕΙ και η έλευση στρατοπέδων νεοσυλλέκτων».

Η ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ, απευθυνόμενη προς το λαό του νομού, τον καλεί να πάψει να τρέφει αυταπάτες: «Δεν μπορεί να ελπίζει τίποτε από αυτούς που έχουν οδηγήσει τον τόπο στη σημερινή κατάσταση. Δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από το ΠΑΣΟΚ και τίποτα από τη ΝΔ. Και οι δύο έχουν αποδείξει το σαφή και ξεκάθαρο προσανατολισμό τους στην υπεράσπιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Ο γρεβενιώτικος λαός πρέπει να πιστέψει στις δικές του δυνάμεις και στην προοπτική του αγώνα. Για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, μέσα από τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου για τη Λαϊκή Εξουσία και τη Λαϊκή Οικονομία, που θα έχει στο επίκεντρό της τον εργαζόμενο λαό, τον μικρομεσαίο αγρότη και επαγγελματία, τα ασθενέστερα και καταπιεζόμενα στρώματα, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τη νεολαία».

Επίσης καλεί το λαό να καταδικάσει με τη στάση του τις φιέστες των κυβερνητικών παραγόντων, να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι έπαψε πια να πιστεύει σε μεγαλόστομες υποσχέσεις και απαιτεί ουσιαστικές λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που θα απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ