Τρίτη 15 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Εκπληξη με Σανμάρτεαν

Μπορεί τα ονόματα που ακούστηκαν όσον αφορά στο ψάξιμο για «δεκάρι» στον Παναθηναϊκό να προκαλούσαν έναν θαυμασμό (Γκουαρντιόλα, Ντε Λα Πένια, Μακμάναμαν, Γκαγιάρδο), το σίγουρο όμως είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα δημιουργεί απορίες. Ετσι, λοιπόν, όλες οι προβλέψεις έπεσαν στο κενό και ο 23χρονος Ρουμάνος Λουστιάν Σανμάρτεαν είναι αυτός που θα αποτελέσει το «δέκα το καλό» για το «τριφύλλι» τη νέα περίοδο. Οι περγαμηνές που θα συνοδεύουν στο μέλλον τον νεαρό ποδοσφαιριστή δεν είναι και λίγες, όμως κάτι οι εξαγγελίες των ανθρώπων του Παναθηναϊκού λίγο καιρό πριν για την αναζήτηση ενός «παίκτη-ηγέτη», κάτι η άγνωστη θητεία του Ρουμάνου, κάτι οι φήμες για πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του (ηπατίτιδα) και ο κόσμος της ομάδας δεν είδε και τόσο θερμά το θέμα της απόκτησής του.

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελπίδων της Ρουμανίας και παίκτης της Γκλόρια Μπίστριτσα βρέθηκε την Κυριακή το βράδυ στα γραφεία της ΠΑΕ και συζήτησε με τους Γιάννη Βαρδινογιάννη και Βέλιμιρ Ζάετς. Τα ρουμανικά ΜΜΕ φιλοξένησαν αμέσως την είδηση και κάνουν λόγο για δανεισμό του παίκτη για ένα χρόνο αντί 600.000 ευρώ. Ο Σανμάρτεαν έχει 77 συμμετοχές στο ρουμανικό πρωτάθλημα, ενώ έχει πετύχει 7 γκολ.

Ενα από τα μεγάλα ονόματα του ρουμανικού ποδοσφαίρου, ο Γκέοργκ Χάτζι, αναφερόμενος στον διεθνή ποδοσφαιριστή, είχε παρομοιάσει το στιλ του παιχνιδιού του με αυτό του Πλατινί. Δηλώσεις έκανε όμως και ο Ερικ Λίνκαρ, εκφράζοντας την άποψή του ότι ο παίκτης θα βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό.

Κατά τ' άλλα στην Ελβετία βρίσκεται η αποστολή του Παναθηναϊκού από το απόγευμα της Κυριακής για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Στο αθλητικό κέντρο του Crans Montana οι «πράσινοι» θα παραμείνουν μέχρι και τις 26 του μήνα. Τέλος, μέχρι χτες το βράδυ αναμενόταν η επίσημη ανακοίνωση για την απόκτηση του Ερολ Μπουλούτ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ