Παρασκευή 11 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο πόλεμος των εκδοτών

Το σχετικό με τις τρέχουσες εξελίξεις ρεπορτάζ για το συνεχιζόμενο πόλεμο των εκδοτών στο «ΜΕΓΚΑ» υπάρχει σε άλλη σελίδα της εφημερίδας. Εδώ, θέλουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:

Βασικοί μεγαλομέτοχοι στο «ΜΕΓΚΑ» - σύμφωνα με τα προχτεσινά στοιχεία - ήταν οι εξής:

1. Γ. Μπόμπολας με 20% (αγοράζοντας τις τελευταίες μέρες ένα ακόμη 7%), η εταιρία του οποίου «ΠΗΓΑΣΟΣ» ελέγχει τις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ» και «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», διάφορα περιοδικά, κλπ., ενώ «συνδέεται» με τη μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία «ΑΚΤΩΡ», η οποία παίρνει μεγάλη μερίδα των «μεγάλων» και «μικρών» δημοσίων έργων.

2. Χ.Κ. Τεγόπουλος με 11,3%, εκδότης της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ».

3. Χρ. Λαμπράκης με 10,8%, ιδιοκτήτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), που εκδίδει «ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΟ ΒΗΜΑ», άλλες εφημερίδες και περιοδικά, ενώ ελέγχει και πλήθος άλλων εταιριών διαφόρων δραστηριοτήτων.

4. Β. Βαρδινογιάννης με 13% (αθροιστικά), της γνωστής οικογένειας (ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, κλπ. κλπ.), ενώ στον έλεγχό τους βρίσκεται ένα ακόμη τηλεοπτικό κανάλι («ΣΤΑΡ»).

Οι υπόλοιπες μετοχές είναι διασκορπισμένες, αφού ο «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ», η εταιρία που ελέγχει το «ΜΕΓΚΑ», έχει εισαχθεί στο Χρηματιστήριο, αντλώντας τεράστια ποσά από τους «επενδυτές», παρότι δεν έχει ακόμη αποκτήσει ούτε καν επίσημη και οριστική άδεια τηλεοπτικού σταθμού....

Οπως καταλαβαίνετε, η προαναφερόμενη και μόνο σύνθεση, σε συνδυασμό με τη χρονική στιγμή που ξέσπασε ο «εσωτερικός πόλεμος» στο «ΜΕΓΚΑ», κάνουν ολοφάνερο, τόσο το πολιτικό υπόβαθρο της αντιπαράθεσης όσο και τις αντίστοιχες επιδράσεις και παρενέργειές της στις κατοπινές πολιτικές εξελίξεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ