Σάββατο 5 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.- Θύμα δολοφονικής ενέδρας έπεσε χτες στο γραφείο της, στο νότιο προάστιο Κογιοακάν της πρωτεύουσας του Μεξικού, η Αλεχάνδρα Ρεγκέρα, υπεύθυνη ανταποκριτών του περιοδικού «Newsweek» στο Μεξικό.

ΧΑΡΤΟΥΜ.- Ισλαμιστές ιερωμένοι στην πρωτεύουσα του Σουδάν αποκήρυξαν χτες, ως «προδότες που αξίζουν το θάνατο, τους κομμουνιστές, τους σοσιαλιστές και όσους άλλους αντιδρούν στην επιβολή του ισλαμικού νόμου» (σαρία)...

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Χιλιάδες γονείς εισέβαλαν χτες οργισμένοι σε κυβερνητικά κτίρια της νότιας ινδικής πόλης Μπάγκαλορ, κάνοντάς τα «γυαλιά καρφιά», εξαιτίας της δηλητηρίασης 100 παιδιών από την κατανάλωση τροφής που προσφέρθηκε δωρεάν σε σχολείο της περιοχής.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.- Υλικές ζημιές σε δεκάδες σπίτια της βορειοανατολικής ιρανικής πόλης Τομπάτ ε τζαμ προκάλεσε χτες σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ.

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.- Σε ομάδα ισλαμιστών εξτρεμιστών επιρρίπτουν οι αρχές του υπό ινδικού ελέγχου τομέα του Κασμίρ τη χτεσινή επίθεση αγνώστων με χειροβομβίδες, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο πολιτών και τον τραυματισμό άλλων είκοσι.

ΒΕΡΝΗ.- Τη δημιουργία του πρώτου «γονιδιακού τσιπ», που χρησιμοποιεί τα γενετικά χαρακτηριστικά με στόχο μία αποτελεσματικότερη(;) φαρμακευτική αγωγή, ανακοίνωσε χτες η ελβετική φαρμακοβιομηχανία «ROCHE». Τα πρώτα γονιδιακά τσιπ, υπό την εμπορική επωνυμία «AmpliChip CYP450», θα κυκλοφορήσουν πρώτα στις ΗΠΑ και μετά στην ΕΕ με κόστος περίπου 390 ευρώ...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ