Δευτέρα 20 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2
Λάμπρυνε με... Χούτο

Μεγάλη νίκη των «ερυθρολεύκων» στην Τούμπα με ηγέτη και σκόρερ το νεαρό άσο

Για άλλη μια φορά ο Λάμπρος Χούτος ήταν αυτός που με την αγωνιστική του παρουσία έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 2-0 επί του ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Τούμπα. Ο νεαρός παίκτης έδωσε τις λύσεις στην ομάδα του και μάλιστα εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχε έχασε και άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες.

Αν και οι περισσότεροι πίστευαν ότι ο ΠΑΟΚ θα έφευγε από το γήπεδο με τους τρεις βαθμούς της νίκης, αυτό δε φάνηκε σε καμία στιγμή του αγώνα, αφού οι γηπεδούχοι ήταν απογοητευτικοί και δε δημιούργησαν καμία απειλητική ευκαιρία για την εστία του Ελευθερόπουλου.

Στην αρχή, οι «ασπρόμαυροι» φάνηκαν αποφασισμένοι για τη νίκη. Οταν όμως έφταναν έξω από την περιοχή του Ελευθερόπουλου τελείωνε και κάθε επιθετική τους διάθεση. Από τα αξιοσημείωτα του α' μέρους η αποβολή του Γεωργιάδη στο 39' όταν σε μία από τις πολλές γενικές συρράξεις των ποδοσφαιριστών, κτύπησε, κατά την άποψη του διαιτητή, το Νινιάδη και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Για τον Ολυμπιακό ο Χούτος έχασε την κλασική ευκαιρία για να σκοράρει, όταν η κεφαλιά που έπιασε σε σχεδόν κενή εστία, κατέληξε άουτ.

Στο β' μέρος ο Ολυμπιακός με την αριθμητική υπεροχή που είχε έπαιξε με ξαφνικές αντεπιθέσεις που του... βγήκαν σε καλό. Ετσι στο 49' ύστερα από λάθος του Βενετίδη, η μπάλα έφτασε στον Χούτο που πλάσαρε με ευκολία τον Σομοτούλσκι κάνοντας το 0-1. Με τις αντεπιθέσεις οι «ερυθρόλευκοι» διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 57' όταν ο Τζόρτζεβιτς, αφού διάνυσε το μισό γήπεδο, πάσαρε στον Χούτο, ο οποίος πέτυχε το 0-2.

ΠΑΟΚ: Σομοτούλσκι, Μπορμπόκης, Βενετίδης (68' Καραδήμος), Κατσιαμπής (63' Καφές), Χασιώτης, Τετράτζε, Κωνσταντινίδης, Νάγκμπε (54' Αμπονσά), Γεωργιάδης, Ναλιτζής, Βρύζας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Τζόρτζεβιτς, Αμανατίδης (79' Τζιωρτζόπουλος), Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Πασσαλής, Κωστούλας, Νινιάδης (77' Γιαννακόπουλος), Ζάχοβιτς, Χούτος (87' Αλεξανδρής).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ