Τρίτη 1 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Τηλεόραση
Στον Γ. Κουρή το «Alter»

Μετά τον «πόλεμο» ήρθε η ...ανακωχή, αλλά και ανακατατάξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των τηλεοπτικών σταθμών «Alter» και «Extra». Μετά από δημόσια διένεξη και καταγγελίες, σε συμφωνία κατέληξαν ο Γιώργος Κουρής με τους Α. Αθανασούλη και Γ. Βαλσαμίδη. Ο Γιώργος Κουρής, ουσιαστικά, έχει πλέον στα χέρια του τον τηλεοπτικό σταθμό «Alter», ενώ αποχώρησε από το «Extra», πουλώντας τις μετοχές του στον Φ. Βρυώνη.

Ο Γ. Κουρής επιβεβαίωσε χθες τις φήμες για το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς του «Alter», αλλά και για το «Extra». Μιλώντας στη γενική συνέλευση της εταιρίας «Ελεύθερη Τηλεόραση» («Alter»), είπε πως κατέχει πλέον το 50% της εταιρίας, το 25% το αποκτά ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού Κώστας Γιαννίκος, το 5% το διατηρεί η εταιρία «Marfin» και το υπόλοιπο ποσοστό το επενδυτικό κοινό του Χρηματιστηρίου. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι πούλησε τις μετοχές που είχε στον τηλεοπτικό σταθμό «Extra» στον επιχειρηματία Φίλιππο Βρυώνη. Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες, ο Γ. Κουρής κατέχει το 53% του τηλεοπτικού σταθμού «Alter».

Για τον Γ. Κουρή, όπως είπε χθες, «πέρασαν οι κακές ημέρες». Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γ. Κουρής έβαλλε δημόσια κατά των Α. Αθανασούλη και Γ. Βαλσαμίδη, μετόχων της «Altec», γιατί μέσω των συζύγων τους Δ. Κούτρα και Α. Παυλοπούλου, ήταν ιδιοκτήτες του «Alter», ενώ παράλληλα, μέσω της «Altec», έπαιρναν και έργα του Δημοσίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ, που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Φλεβάρη του 2003 στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter» μέτοχοι ήταν ο Γ. Κουρής με 18,50%, ο Ανδρέας Κουρής με 18,80%, η Δήμητρα Κούτρα (σύζυγος Α. Αθανασούλη) με 20,10%, η Αναστασία Παυλοπούλου (σύζυγος του Γ. Βαλσαμίδη) με 24,90%, η «Marfin» με 4,90%, ενώ το υπόλοιπο 17,4% το είχε το επενδυτικό κοινό. Μετά τη συμφωνία των δύο πλευρών και την αγορά της πλειοψηφίας των μετοχών από τον Γ. Κουρή, θα «αποχωρήσουν» οι μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού Δ. Κούτρα και Α. Παυλοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ