Σάββατο 28 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδική «αναδρομή»

Γιώργος Κατσαρός
Γιώργος Κατσαρός
Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται από τη βράβευση του Γιώργου Κατσαρού (φωτο) στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Πολωνίας, με το τραγούδι «Κάθε λιμάνι και καημός» (β' βραβείο). Το τραγούδι, σε στίχους Πυθαγόρα, που ερμήνευσαν ο Πάνος Γαβαλάς και η Ρία Κούρτη, σήμανε την αναγνώριση του δημιουργού, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του εκατοντάδες τραγούδια και συνεργασίες με σημαντικούς ερμηνευτές. Ανάμεσά τους οι Μαρινέλλα, Γ. Πάριος, Δ. Μητροπάνος, Β. Μοσχολιού, Δ. Γαλάνη, Αλ. Κανελλίδου, Μ. Μητσιάς κ.ά.

Αυτή τη δημιουργική σαραντάχρονη διαδρομή θα γιορτάσει ο Γ. Κατσαρός με μια συναυλία - «Αναδρομή» ο τίτλος της -, στις 4 Ιούλη (9.15 μ.μ.), στο θέατρο Λυκαβηττού. Μαζί με τον μαέστρο, σε δύο ξεχωριστά στιγμιότυπα, θα εμφανιστούν ο Δημήτρης Μητροπάνος και η Αλέκα Κανελλίδου. Θα τραγουδήσουν επίσης οι Ηλίας Κλωναρίδης, Φωτεινή Σαββατιανού, Γιώργος Τσαρνάς, Δέσποινα Σακελλαρίου και η Παιδική Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας. Επικεφαλής της 15μελούς ορχήστρας θα είναι ο ίδιος συνθέτης.

«Θ' ακούσετε ωραίες μελωδικές φωνές, που λείπουν από την εποχή μας και περιμένω ο κόσμος να τραγουδήσει μαζί μας», είπε ο Γ. Κατσαρός αναφερόμενος στη συναυλία στο Λυκαβηττό, που είναι συμπαραγωγή με το «Ελληνικό Φεστιβάλ». Στις 14/7 ο Γ. Κατσαρός θα εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη (Μονή Λαζαριστών).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ