Κυριακή 22 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΛΑιΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ
Πατριδογνωμόνιο
Αντίο ΕΕ και ζήτω η... «ορθογαμική»

Τελειώνει η φρίκη της Χαλκιδικής. Με αποφάσεις συγκλονιστικές που μοιάζουν βγαλμένες από σκοτεινό μεσαιωνικό μυθιστόρημα με πλοκή βασισμένη στις ίντριγκες, τις δολοφονίες, τις δολοπλοκίες και την μπόχα των ανακτορικών ή μοναστηριακών υπογείων.

Βάση για το Σύνταγμα... της ΕΕ η κατοχύρωση του ενός και υψίστου ατομικού πολιτικού κι ανθρώπινου δικαιώματος, του δικαιώματος του επιχειρείν! Η ευρωπαϊκή κατοχύρωση της εκμετάλλευσης ανθρώπων από άνθρωπο περνάει σ' ένα κείμενο λαμπρό σαν τα διαμάντια του Μποκάσα, του Aφρικανού δικτάτορα που θόλωσε πριν από δυόμισι δεκαετίες το προφίλ του Ζισκάρ Ντ' Εστέν.

Βάση για τα δικαιώματα των δούλων της ΕΕ τέθηκε επί ελληνικής προεδρίας (σικ) η πρόταση για το άνοιγμα μικρών Γκουαντανάμο και εκσυγχρονισμένων Αουσβιτς στα οποία θα συγκεντρώνονται και θα ελέγχονται οι μετανάστες, ειδικώς οι διαφέροντες στο χρώμα, την ιδεολογία, τη θρησκεία, τα χόμπι και τις εξωευρωπαϊκές τους ρίζες. Σ' αυτά τα στρατόπεδα δεν κινδυνεύουν βεβαίως να βρεθούν οι Pακιστανοί νεοαστοί, λαμπροί υπηρέτες των Aγγλων αποικιοκρατών που έμαθαν να παίζουν κρίκετ καλύτερα από τους αποφοίτους του Κέμπριτζ και της Οξφόρδης. Ούτε οι Νεονάκηδες που εκτινάχτηκαν απ' τα χωριά τους στις σφαίρες επιρροής της Γουόλ Στριτ.

Βάση για την άμυνα της ΕΕ απέναντι σε εξωτερικούς (;) εχθρούς και επικίνδυνους διαδηλωτές, είναι η υποταγή στο στρατοκράτη Μεγάλο Νταβατζή, τις ΗΠΑ. Και βασικό δόγμα άμυνας και ασφάλειας η λογική του πρώτου συντριπτικού χτυπήματος εναντίον οποιασδήποτε χώρας δεν πληροί τις προδιαγραφές ύπαρξης που θέτουν τα αμερικάνικα και ευρωπαϊκά αφεντικά. Εμείς οι υπερήφανοι Eυρωπαίοι υπήκοοι θα καυχιόμαστε ότι την πέσαμε εγκαίρως στην Κούβα, τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν, γράφοντας λαμπρές σελίδες ιστορίας νεοταξίτικου ολοκληρωτισμού. Ετσι το όραμα της Δαμανάκη, του Μανίκα, του Λαλιώτη και του Χριστοδουλάκη έγινε πραγματικότητα. Ενας νέος κόσμος, καλύτερος, είναι τωόντι εφικτός!!! Κι είναι αυτός που χτίστηκε και στη Χαλκιδική, με λαμαρίνες στα μαγαζιά των τρομοκρατημένων μικροαστών που είδαν στη Σαλονίκη τη Σύνοδο Κορυφής σα ντέρμπι Αρη - ΠΑΟΚ και με εργάτες της αντιτρομοκρατικής ΑΕ του μεγαλοπαράγοντα της Νέας Τάξης κυρίου Χρυσοχοΐδη.

Για τα τεράστια εθνικά ζητήματα όπως αυτό της «ορθογαμικής» (διαβάζεται και σεξουαλική διαπαιδαγώγηση) η μεγάλη μας ΕΕ έχει πάρει προ πολλού τις αποφάσεις της κι έτσι δε διατάραξε τη Σύνοδο. Λίγο πριν παραιτηθεί από βουλευτής για χάρη της τηλεόρασης και του κόμματός του, ο κ. Θάνος Ασκητής έλαβε από το κατάλληλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενάμιση εκατομμύριο (1.500.000) ευρώ για να επιμεληθεί την «ορθογαμική» των ελληνοπαίδων στα σχολεία. (Η αποκάλυψη στην εφημερίδα «Επενδυτής»). Λίγο καλύτερη η εξέλιξη για το Θάνο από της Μαρίας Δαμανάκη που υιοθετήθηκε από τη Μαργαρίτα Παπανδρέου και τη Μη Κυβερνητική της Οργάνωση (WIN) και έγινε και πρέσβειρα καλής θέλησης για την Ολυμπιακή Εκεχειρία στα Βαλκάνια.

Οσοι ονειρεύτηκαν μια Ευρώπη των λαών και της ειρήνης, όσοι κάτοικοι του Διστόμου λόγου χάριν, επιμένουν να ζητούν αποζημιώσεις για τη ναζιστική λαίλαπα, πρέπει τώρα να πουν αντίο στην ΕΕ των ταξικών εχθρών τους. Και με σφυριά και με δρεπάνια και με χαρτιά και καλαμάρια, να πούνε στα παιδιά πως ήρθε η ώρα για κατεδαφίσεις αλλοτριωμένων ονείρων. Ηρθε η ώρα να ερωτευτούμε ξανά την ελευθερία και την ίδια τη ζωή και ν' αφήσουμε την «ορθογαμική» για χόμπι των... φυλακισμένων ηγετών και των ιπποκόμων τους. Γιατί εκεί ψηλά στο Μαρμαρά ξέρουμε πια καλά ποιος πλήρωσε και ποιος πληρώνει το μάρμαρο. Οι λαοί ζητάνε τώρα τα ιστορικά πανωτόκια πίσω κι η βουή ακούγεται κι έξω από την Τιβί.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ