Κυριακή 22 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΛΑιΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΡΜΑΡΑ
Απέναντί τους..!

Ηταν ακριβώς απέναντί τους! Εργάτες και νέοι από όλες τις γωνιές της χώρας βρέθηκαν απέναντι από τους ηγέτες της ΕΕ, που τις προηγούμενες μέρες σχεδίασαν και αποφάσισαν τους τρόπους με τους οποίους θα εντείνουν την επίθεσή τους στα λαϊκά συμφέροντα.

Την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι η κόκκινη θάλασσα στην πόλη του Νέου Μαρμαρά - απέναντι από το ξενοδοχείο «Πόρτο Καρράς» όπου διεξήχθη η Σύνοδος Κορυφής - «φούσκωσε», φώναξε και έδωσε το δικό της σύνθημα: «Μπορούμε να το κάνουμε». Μπορούμε να παλέψουμε και να καταργήσουμε τις αντιλαϊκές αποφάσεις τους. Μπορούμε να δυναμώσουμε τον αγώνα μας και να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν μαζικά το «παρών» και όταν μπήκαν στους δρόμους της πόλης, οι κάτοικοι του Νέου Μαρμαρά τους υποδέχτηκαν, ενώ εκπρόσωποί τους τους καλωσόρισαν και από το βήμα της συγκέντρωσης.

Το μήνυμα των συγκεντρωμένων προς τους ηγέτες της ΕΕ το έστειλε ο Νίκος Παρθενιώτης, εκπρόσωπος της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», στην ομιλία του: «Ξέρετε ότι έρχεται μπόρα, καταιγίδα και γι' αυτό κουβαλάτε μαζί σας συστοιχίες πυραύλων. Σας διαβεβαιώνουμε ότι από αυτό που φοβάστε δε θα γλιτώσετε. Οι λαοί θα γίνουν αφέντες στον τόπο τους».

«Σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη ενάντια στα δικαιώματά τους, οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στα ταξικά συνδικάτα απαντούν με μαζικό ταξικό αγώνα», δήλωσε ο Χριστόφορος Σκεπετάρης, από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Ο Γιώργος Κορίτσας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, τόνισε: «Η νεολαία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να δράσει από κοινού με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μέχρι οι ανάγκες και τα όνειρά τους να γίνουν πραγματικότητα».

Τη διαδήλωση ακολούθησε συναυλία από το συγκρότημα της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη, ενώ ο Βασίλης Λέκκας, που βρέθηκε ως διαδηλωτής στο Νέο Μαρμαρά, ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε με τους συγκεντρωμένους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο κενό έπεσε το προβοκατόρικο σχέδιο να διαλυθεί η μεγάλη συγκέντρωση(2020-07-10 00:00:00.0)
Κατέστρεψαν την τιμητική πλάκα για τον καπετάν Διαμαντή(2014-01-03 00:00:00.0)
Οι μηχανισμοί που στήνουν προβοκάτσιες είναι του συστήματος(2013-09-29 00:00:00.0)
Συσπειρωμένοι στον ταξικό πόλο συνεχίζουμε(2003-06-24 00:00:00.0)
Θα μας βρίσκουν καθημερινά αντιμέτωπους...(2003-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ