Κυριακή 22 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΛΑιΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ
Φτάνει πια!

Αμέτρητα τα φέρετρα της εργατικής τάξης που θυσιάζεται στα κάτεργα των αφεντικών. Η εγκληματική πραγματικότητα μπορεί να ανατραπεί μόνο μέσα από τον αγώνα της ίδια της εργατικής τάξης και του λαού. Αυτό το μήνυμα αναδείχτηκε μέσα από τη συμβολική μηχανοκίνητη πορεία που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Με αυτοκίνητα μετέφεραν οι εργάτες και με τα χέρια τους απόθεσαν μπροστά στους θύτες τα μαύρα φέρετρα. Μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Γιατί θύτες δεν είναι μόνο το κεφάλαιο, είναι και οι πολιτικοί του υπηρέτες. Ολοι αυτοί που με την πολιτική τους διασφαλίζουν τη συνέχιση και ένταση της εγκληματικής δράσης σε βάρος της εργατιάς.

Η εργατική τάξη θυμάται τους νεκρούς της. Και πώς να ξεχάσει; Μόνο μέσα στην περίοδο 2002 - 2003 θρήνησε 381 νεκρούς στα κάτεργα της εργοδοσίας: «ΣΑΜΙΝΑ», Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, «Σωληνουργεία Κορίνθου», ΔΕΗ Μεγαλόπολης, Μεγάλα Εργα, Εργοτάξια - Οικοδομές.

Γι' αυτό ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που σκοτώνει τους εργάτες, ενάντια στην αντιλαϊκή, και βουτηγμένη στο αίμα, τη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ πρέπει να ενταθεί. Να κλιμακωθεί, στους χώρους δουλιάς, στα εργοστάσια, παντού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ