Πέμπτη 12 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΥΒΑ
Ο Κ.Καρβάλιας στο Νησί της Επανάστασης

ΑΒΑΝΑ.--

Ο Κάρλος Καρβάλιας, ΓΓ του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, συνοδευόμενος από την Ρόζα Ραμπιάς, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΠΚΚ, επισκέφτηκε από τις 2 μέχρι τις 5 Μαΐου το Νησί της Επανάστασης, σε μια στιγμή «μεγάλης συνθετότητας και κινδύνου για την Κούβα και τον κόσμο», όπως αναφέρει η κουβανική εφημερίδα «Γκράνμα».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Κάρλος Καρβάλιας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του αδερφού κουβανικού κόμματος, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Χοσέ Ραμόν Μπαλαγκέρ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας. Μετά από συζητήσεις μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας των δύο κομμάτων.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΚΚ είπε στην παραπάνω συνάντηση ότι στις συζητήσεις με τον Χοσέ Ραμόν Μπαλαγκέρ «έγινε ανάλυση του τι συμβαίνει στο Νησί και των σημαντικότερων προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τον κόσμο, αναφερόμενος στον ιμπεριαλισμό και τον "προληπτικό πόλεμο" που εφάρμοσαν πρόσφατα οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία σε Αφγανιστάν και Ιράκ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ