Σάββατο 7 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Αναδεικνύεται στη μεγαλύτερη... δουλοκτητική δύναμη

Η καπιταλιστική παλινόρθωση μοιάζει να γύρισε αιώνες πίσω τη Ρωσία. Οπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο «Lenta»: Πρόσφατα το κέντρο του ΟΗΕ για την αποτροπή των διεθνών εγκλημάτων δημοσίευε τη λίστα των χωρών - προμηθευτών «σκλάβων». Η Ρωσία είναι επικεφαλής στη λίστα αυτή σε όλες τις «κατηγορίες». Αμέσως μετά την ακολουθούν στη λίστα η Ουκρανία, η Ταϊλάνδη, η Ρουμανία, η Αλβανία, η Κίνα, η Λευκορωσία και η Βουλγαρία.

Στη λίστα οι χώρες χωρίζονται σε «χώρες - προμηθευτές», σε «χώρες - διαμετακόμισης» και σε «χώρες - παραλήπτες» των «σκλάβων». Η Ρωσία βρίσκεται στην πρώτη θέση ταυτόχρονα και στις τρεις κατηγορίες!

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτής της έκθεσης του αρμόδιου Κέντρου του ΟΗΕ, από τη Ρωσία εξάγουν κυρίως γυναίκες για πορνεία στην Ευρώπη, στην Αμερική και στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Αλλά για τον ίδιο σκοπό στο έδαφος της Ρωσίας φέρνουν γυναίκες από τις χώρες της ΚΑΚ, καθώς και άντρες για δουλιά στις οικοδομές και στη γεωργία.

Επίσης διά μέσου της Ρωσίας περνούν «δούλοι» από την Κίνα, από την Ινδία, το Μπανγκλαντές, το Πακιστάν και άλλες ασιατικές χώρες προς τις δυτικές χώρες. Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ σημειώνουν πως κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πέφτουν σε καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς, που σήμερα σε όλον τον κόσμο υπολογίζονται στα 4 εκατομμύρια ανθρώπους. Μόνο στις ΗΠΑ κάθε χρόνο εξάγονται γύρω 50.000 γυναίκες από τη Ρωσία, αλλά και άλλες χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ