Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Αντιδράσεις για τα Μαθηματικά της Γ' Λυκείου

Στο φόντο αντιδράσεων για το θέμα των Μαθηματικών κατεύθυνσης στο οποίο εξετάστηκαν την περασμένη Πέμπτη οι τελειόφοιτοι της Γ' Λυκείου, συνεχίζονται σήμερα οι εξετάσεις. Ο λόγος για το τρίτο ερώτημα του 4ου θέματος, για το οποίο από βαθμολογητές σημειώνεται ότι έχει λάθος διατύπωση με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην μπορέσουν να ανταποκριθούν. Το υπουργείο Παιδείας επέμενε ότι η βαθμολόγηση των γραπτών συνεχίζεται κανονικά ενώ σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χτες από ορισμένα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, γίνεται λόγος για «στάση συγκάλυψης από πλευράς του υπουργείου Παιδείας απέναντι στο πρόβλημα». Παράλληλα η ανακοίνωση ζητά «να σταματήσει η βαθμολόγηση σε όλα τα κέντρα μέχρι να διευκρινιστεί απολύτως ο τρόπος βαθμολόγησης» και σημειώνει ότι πρόκειται «για λανθασμένη διατύπωση» και «το θέμα πάσχει επιστημονικά». Την ανακοίνωση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, δηλώνουν ωστόσο ότι δε γνώριζαν πολλά μέλη του, αφού όπως επίσης δηλώνουν ουδέποτε συγκλήθηκε.

Ταυτόχρονα από εκπαιδευτικούς υπήρξαν καταγγελίες ότι στα Λατινικά Β' Λυκείου που εξετάστηκαν το περασμένο Σάββατο, αρχικά έφτασαν στα σχολεία τα περσινά θέματα για να αλλαχτούν στη συνέχεια μετά τη διαπίστωση του λάθους.

Σημειώνουμε ότι και σε προηγούμενες εξετάσεις και πριν με τη Φυσική έχουν σημειωθεί παρόμοια προβλήματα, ως το άμεσο αποτέλεσμα της πλημμυρίδας εξετάσεων που δημιούργησε η εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και που από τη φύση τους δεν μπορούν να απαλλαγούν από τέτοιες καταστάσεις.

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι εξετάσεις συνεχίζονται σήμερα για τη Γ' Λυκείου σε μαθήματα κατεύθυνσης. Οι μαθητές θεωρητικής κατεύθυνσης εξετάζονται στην Ιστορία, θετικής στη Βιολογία, οι μαθητές του κύκλου τεχνολογίας και παραγωγής της τεχνολογικής κατεύθυνσης εξετάζονται στη Χημεία - Βιοχημεία ενώ οι μαθητές του κύκλου πληροφορικής και υπηρεσιών στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον. Οι μαθητές της Β' Λυκείου εξετάζονται στη Φυσική γενικής παιδείας.

Ακολουθούν τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν το Σάββατο 31 Μάη οι μαθητές των Β' και Γ' Λυκείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ