Πέμπτη 29 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΗΕΑ
Ακαρπη η συνεδρίαση για συγκρότηση προεδρείου

Καθώς - όπως φαίνεται - οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση προεδρείου της ΕΣΗΕΑ βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, η χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ διεκόπη για να συνεχιστεί μετά από «εύλογο χρονικό διάστημα».

Η συζήτηση περιορίστηκε μόνο στις κατ' αρχήν τοποθετήσεις των εκπροσώπων των παρατάξεων. Η παράταξη των «Αδέσμευτων Δημοσιογράφων» απέρριψε την πρόταση της «Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» για «ενωτικό προεδρείο», αλλά «στη βάση ενός κοινά αποδεκτού προγράμματος». Η «Συσπείρωση Δημοσιογράφων» ζήτησε «προγραμματική σύγκλιση», ενώ η «Αριστερή Οχθη» είπε ότι «η ανάδειξη στις πρώτες θέσεις των δυνάμεων των μηχανισμών και της πόλωσης, σημαίνει και ανάθεση σε αυτές της ευθύνης για συγκρότηση προεδρείου».

Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» ξεκαθάρισε ότι με βάση την πρακτική και τις αντιλήψεις της συναίνεσης και του συμβιβασμού με την εργοδοσία και την κυβερνητική πολιτική των παρατάξεων που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία και του νέου ΔΣ, δεν πρόκειται να συναινέσει στη συγκρότηση προεδρείου της μιας ή της άλλης πλευράς.

Πάντως, απέναντι στα παζάρια και τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ουσιαστικά τη μόνη διέξοδο αποτελεί η συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ