Κυριακή 19 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή (19/3)
  • Εργο της Κ. Μαρούδα (19/3)
    Εργο της Κ. Μαρούδα (19/3)
    Οι «Μορφές από το έργο του Βιζυηνού», η παράσταση που αγαπήθηκε από το κοινό, ξαναπαίζεται έως τις 26/3 στο θέατρο «Σφενδόνη» (Μακρή 4, Μακρυγιάννη).
  • Συνεχίζεται κι αυτή τη βδομάδα η έκθεση έργων της Καλλιρρόης Μαρούδα στην «Αίθουσα Τέχνης Αθηνών» (Γλύκωνος 4). Παρουσιάζονται δέκα οκτώ πίνακες ζωγραφικής μεγάλων και μικρών διαστάσεων, με θέμα τον «ποιητικό» κόσμο της βροχής και το παιχνίδισμά της.
Δευτέρα (20/3)
  • Λογοτεχνική βραδιά, με κείμενα και ποιήματα που γράφτηκαν από Σέρβους λογοτέχνες στη διάρκεια των πρόσφατων βομβαρδισμών, θα πραγματοποιηθεί σήμερα (8.30μμ) στην αίθουσα «Κίνηση» (Αιόλου 9) της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης. Θα μιλήσουν οι: Β. Αθανασόπουλος, Μ. Στογιάνοβιτς, Λ. Κόρικα, Ντ. Φρτούνικ, Γ. Ζερβουλάκος. Παρουσίαση - συντονισμός: Χ. Πετρούνια. Διαβάζουν οι: Πέμη Ζούνη, Κώστας Καζάκος. Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Από το Νέρετζι στο Πρωτάτο».
  • Οι «Αυτοπροσωπογραφίες», που διοργανώνει η Ορχήστρα των Χρωμάτων στο Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη (Πολυγνώτου 9-11), συνεχίζονται. Σήμερα (8.30μμ) η συγγραφέας Αλκη Ζέη διαλέγει κείμενα και μουσικές που αγάπησε.
  • Στο εργαστήρι του γλύπτη Μ. Κάσση (Τζιροπούλου 15, Νέο Φάληρο), σήμερα (8.15μμ) ο Μιχάλης Κάσσης θα αναφερθεί στο θέμα: «Δύο Ρουμελιώτες πολέμαρχοι, Ανδρούτσος - Κατσώνης, στη Μάνη πριν τον ξεσηκωμό του 1821». Είσοδος ελεύθερη.
Τρίτη (21/3)
  • «Ο κήπος των χρωμάτων» ονομάζεται η έκθεση έργων ζωγραφικής του καθηγητή στην ΑΣΚΤ Θεσσαλονίκης Γιώργου Γκολφίνου, που εγκαινιάζεται σήμερα στην γκαλερί «Αστρολάβος - Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11). Ο καλλιτέχνης αγγίζει την ουσία του πλαστικού προβλήματος, υποχρεώνοντας την ύλη σε επικοινωνία και δημιουργία εικόνων.
Τετάρτη (22/3)
  • Τάνια Τσανακλίδου (24-29/3)
    Τάνια Τσανακλίδου (24-29/3)
    Το έργο του «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού, θα διευθύνει ο Γιάννης Μαρκόπουλος, σήμερα (7.30μμ), στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμμου και Φιλαρέτου). Συμμετέχουν οι Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Χορωδία της ΔΕΗ.
  • Η Μαρία Παπαδοπούλου παρουσιάζει τραγούδια από το πρώτο της άλμπουμ «Φεγγαροστόλιστα» και διασκευές αγαπημένων της τραγουδιών, ελληνικών και ξένων, σήμερα (10.30μμ), στο «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή και Θαρύπου 37, Ν. Κόσμος).
  • Εγκαινιάζεται σήμερα (8μμ) στο Γαλλικό Ινστιτούτο Πειραιά (2ας Μεραρχίας 36, Πασαλιμάνι), έκθεση έργων του Αλέκου Φασιανού με τίτλο «Η Μέλισσα». Πρόκειται για έργα εμπνευσμένα από ποιήματα του Π. Βαλερί.
Πέμπτη (23/3)
  • Ομαδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα τους στίχους του Οδ. Ελύτη «Ανοιξη σκόνη μυριόχρωμη / Ανοιξη παραπάτημα των κήπων», εγκαινιάζεται σήμερα στην γκαλερί «Αργώ» (Μέρλιν 8). Παρουσιάζουν έργα τους οι: Στ. Ανδρουλιδάκη, Αν. Απέργης, Γ. Βαρλάμος, Δ. Γέρος, Χρ. Γκαλτέμης, Π. Γράββαλος, Π. Ζουμπουλάκης, Π. Ζωίδη, Ιωάννα Μητσέα - Μαλάμου, Γ. Μαυροϊδής, Μ. Πρέκα, Π. Τέτσης κ.ά. Στην έκθεση θα περιληφθεί και ένα έργο του Πάρι Πρέκα, τιμή στον αξέχαστο καλλιτέχνη.
  • Μακέτα του Σάββα Χαρατσίδη (25/3)
    Μακέτα του Σάββα Χαρατσίδη (25/3)
    Επετειακή χορωδιακή βραδιά η σημερινή στο «Παλλάς» (Βουκουρεστίου 1), όπου στις 8.30μμ, η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσει έργα Λάλα, Θεοδωράκη, Δραγατάκη, Ουλκέρογλου, Χριστοδούλου, Μπαλτά, Κριτσωτάκη, Οικονομόπουλου, Καρμπόνε, Παππά, Σφακιανάκη και Κωνσταντινίδη. Στο πιάνο ο Αρης Γαρουφαλής.
Παρασκευή (24/3)
  • Το σύγχρονο θεατρικό έργο με τον τίτλο «Εγώ ο Ντοστογιέφσκι», του Ρώσου συγγραφέα και ιστορικού Εντβαρ Ρατζίνσκι, παρουσιάζει ο Χρίστος Τσάγκας με συμπρωταγωνίστρια την Τζένη Ρουσσέα στο θέατρο «Εναστρον» (Μπουμπουλίνας και Δεληγιάννη 19). Η παράσταση παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (9.15μμ). Τετάρτη και Πέμπτη παρουσιάζεται το «Υπόγειο».
  • Τραγούδια από το δίσκο του «Για πού το 'βαλες καρδιά μου;» ερμηνεύει ο Ορφέας Περίδης, σήμερα και αύριο, στο «Αν κλαμπ» (Σολωμού 13-15).
  • Η Τάνια Τσανακλίδου, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, από σήμερα και για πέντε ακόμη βραδιές παρουσιάζει το «Μαγικό Κουτί», την επιτυχημένη μουσική της παράσταση, στο Θέατρο «Απόλλων» της Πάτρας.
Σάββατο (25/3)
  • Συνεχίζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) η έκθεση σκηνογραφίας και κοστουμιών του αξέχαστου καλλιτέχνη Σάββα Χαρατσίδη. Η έκθεση αποτελεί αφιέρωμα τιμής και ευχαριστιών προς τον σημαντικό σκηνογράφο και ενδυματολόγο, ο οποίος, με τη διαθήκη του, κληροδότησε όλες τις μακέτες του στο Θεατρικό Μουσείο. Εκτός από τις μακέτες παρουσιάζονται κοστούμια του για παραστάσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στη Θεατρική Λέσχη Βόλου και στο Θέατρο Τέχνης.

Επιζωγραφισμένη χαλκογραφία του Π. Γράββαλου (23/3)
Επιζωγραφισμένη χαλκογραφία του Π. Γράββαλου (23/3)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ