Σάββατο 24 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Τι έγινε στις 11 του Σεπτέμβρη;...

Το τηλεγράφημα είναι χτεσινό, είναι από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) και το παραθέτουμε αυτούσιο:

«Εντονες επικρίσεις δέχεται η αμερικανική κυβέρνηση από Δημοκρατικούς αλλά και Ρεπουμπλικάνους βουλευτές και γερουσιαστές για τη μυστικότητα με την οποία περιβάλλει τα αποτελέσματα των ανακρίσεων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στην Αμερική.

» "Οι Αμερικανοί έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν όλη την αλήθεια", τόνισε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζο Λίμπερμαν, ειδικός σε θέματα ασφαλείας στο Κογκρέσο, μιλώντας ενώπιον της ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αμερική.

» Η ανεξάρτητη αυτή επιτροπή, που αποτελείται από πέντε Ρεπουμπλικάνους και ισάριθμους Δημοκρατικούς, κάλεσε τα μέλη του Κογκρέσου να γνωστοποιήσουν τα αποτελέσματα των ερευνών για τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον.

» Πολλοί βουλευτές, μεταξύ των οποίων και μέλη του κόμματος του Προέδρου Μπους, κατηγόρησαν τον Λευκό Οίκο ότι κρατά μυστικές πληροφορίες για τα αποτελέσματα των ερευνών.

» "Η υπερβολική επίσημη μυστικότητα γύρω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου τροφοδοτεί τις θεωρίες για εσωτερική συνωμοσία και μειώνει την εμπιστοσύνη του πληθυσμού προς την κυβέρνηση", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν (...)».

***

Αρχισαν, λοιπόν, ακόμα και γερουσιαστές του Μπους να μιλούν για «εσωτερική συνωμοσία» όσον αφορά στα γεγονότα της 11ης του Σεπτέμβρη! Πολύ ενδιαφέρον...

Εμείς απλώς να υπενθυμίσουμε ότι τον Ιούνη του 1997 και παραμονές των αμερικανικών εκλογών του 2000, αυτοί που κατόπιν ανέλαβαν τη διακυβέρνηση των ΗΠΑ (Τσέινι, Ράμσφελντ, Γούλφοβιτς, Περλ), είχαν συντάξει το περίφημο μανιφέστο τους με τίτλο: «Σχέδιο για έναν νέο αμερικανικό αιώνα».

Εκεί ήταν που έλεγαν ξεκάθαρα ότι «εάν σημειωθεί ένα καταστροφικό συμβάν, όπως ένα νέο Περλ Χάρμπορ, αυτό θα έχει καταλυτικές συνέπειες», για να τεθεί το σχέδιό τους σε εφαρμογή μια ώρα αρχύτερα!

Η «προφητεία» τους έγινε το Νοέμβρη του 2000. Και επαληθεύτηκε ένα χρόνο αργότερα!

Πόσο «τυχαίο» ήταν άραγε αυτό το νέο «Περλ Χάρμπορ», που προέκυψε μόλις δώδεκα μήνες αργότερα, στους Δίδυμους Πύργους;

Πόσο «τυχαία» είχαν «προβλέψει» τα «γεράκια» την «ευκαιρία» που τόσο περίμεναν για να τους «λύσει τα χέρια» και να προχωρήσουν στην παγκόσμια χούντα των προληπτικών πολέμων και της «αντιτρομοκρατικής» εκστρατείας;

Σήμερα, πια, δικαιούμαστε να ρωτήσουμε...


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ