Σάββατο 24 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γιατί άραγε;

Στη διαπίστωση ότι το ΚΚΕ δεν έχει μέλλον, κατέληξε ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Απογευματινή» Π. Μανδραβέλης! Αντίθετα, θεωρεί πως το μέλλον είναι ο καπιταλισμός.

Προφανώς, ο αρθρογράφος πιστεύει ότι οι λαοί έχουν επιλέξει, και, μάλιστα, οριστικά και τελεσίδικα, τους πολέμους και τις κρίσεις, τη φτώχεια και την ανεργία, ως μέλλον τους. Με άλλα λόγια, ότι δεν έχουν πλέον και την παραμικρή έστω φιλοδοξία, να ζήσουν ως άνθρωποι!..

Κι αυτός, όμως, όπως και αρκετοί άλλοι πριν απ' αυτόν, κάνει το ίδιο λάθος. Αφού το μέλλον είναι ο δήθεν αιώνιος και αθάνατος καπιταλισμός... Αφού ο σοσιαλισμός πέρασε αμετακλήτως στα αζήτητα, επειδή δεν τον «σήκωνε» η ιστορία... Αφού το ΚΚΕ δεν έχει μέλλον, γιατί ασχολούνται διαρκώς με το σοσιαλισμό, που δεν υπάρχει, καθώς και με το ΚΚΕ, που ...δεν έχει μέλλον; Ισως επειδή γνωρίζει καλά κι εκείνος ότι τα όσα γράφει δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα της εξέλιξης. Και φοβάται, μήπως αντιληφθεί και ο κοσμάκης, αυτό που έχει αντιληφθεί ο ίδιος, αλλά παριστάνει τον ανήξερο...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ