Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΣΑΚ ΔΕΕ
Εκτός συνεδρίου χιλιάδες ωρομίσθιοι

Την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ καταγγέλλει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ και καλεί τους συλλόγους να την ακυρώσουν στην πράξη

Από κινητοποίηση των αγωνιστικών ταξικών δυνάμεων στην εκπαίδευση
Από κινητοποίηση των αγωνιστικών ταξικών δυνάμεων στην εκπαίδευση
Ξεκίνησαν οι Γενικές Συνελεύσεις στους Διδασκαλικούς Συλλόγους της χώρας για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στην 72η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, που θα πραγματοποιηθεί από 24 έως 27 του Ιούνη στην Αθήνα και από την οποία θα εκλεγεί και το νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ωστόσο, από αυτή τη διαδικασία αποκλείονται με απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) οι χιλιάδες ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, παρότι είναι μέλη των Συλλόγων και έχουν πάρει μέρος σε όλες μέχρι σήμερα τις εκλογικές διαδικασίες. Τη στάση της πλειοψηφίας καταγγέλλει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, που σημειώνει: «Χωρίς ίχνος ντροπής οι ηγεσίες των παρατάξεων αυτών, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το καταστατικό της ΔΟΕ και τα καταστατικά των Συλλόγων, αποφάσισαν και επέβαλαν μερικά συνδικαλιστικά δικαιώματα στους πιο άγρια εκμεταλλευόμενους εκπαιδευτικούς, τους ωρομίσθιους». Παράλληλα καταγγέλλει «την ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΔΟΕ, τις ηγεσίες των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, για την πρωτοφανή αντισυναδελφική, αντισυνδικαλιστική τους πρόκληση. Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, όπως και οι αναπληρωτές, είναι ισότιμοι συνάδελφοί μας, οι οποίοι μάλιστα βιώνουν σήμερα στο πετσί τους τις εργασιακές σχέσεις του αύριο, τις οποίες προετοιμάζουν για όλους μας κυβέρνηση-ΕΕ-μεγάλο κεφάλαιο και οι συνοδοιπόροι τους, με τη συνενοχή των συμβιβασμένων πλειοψηφιών στο συνδικαλιστικό κίνημα», τονίζει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ. «Αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ο αντεργατικός και αντιεκπαιδευτικός προσανατολισμός των σημερινών πλειοψηφιών, οι οποίες, αντί να επιδιώξουν τη συσπείρωση στο συνδικαλιστικό κίνημα, σε εποχές μάλιστα έντασης της επίθεσης εναντίον μας, προωθούν την αποδυνάμωση των συνδικάτων, τον κατακερματισμό των εκπαιδευτικών, την υποταγή του συνδικαλιστικού κινήματος», τονίζει, και συμπληρώνει: «Αποδεικνύεται η αναγκαιότητα αποδυνάμωσης της γραμμής του συμβιβασμού, ενίσχυσης της ταξικής αντίληψης, της ΕΣΑΚ ΔΕΕ μπροστά και στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων. Η αναγκαιότητα συσπείρωσης όλων των εργαζομένων στο ΠΑΜΕ, το μοναδικό ταξικό πόλο αντίστασης, προβολής και μαχητικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες».

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να αγωνιστούν για την κατάργηση του θεσμού του ωρομίσθιου τώρα, να απαιτήσουν την εφαρμογή των καταστατικών διατάξεων των Συλλόγων και της ΔΟΕ, όπως και του δικαιώματός τους ως εργαζομένων να επιλέγουν το σωματείο τους, χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις. «Ακυρώστε στην πράξη το πραξικόπημα της πλειοψηφίας ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ», καταλήγει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ