Κυριακή 18 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Τον Ιούνη διαδηλώνουμε στη Θεσσαλονίκη

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την αγωνιστική υποδοχή της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Οι λαοί να βρεθούν στο προσκήνιο, με λαϊκή συσπείρωση και πάλη. Δράση ενάντια στην Ευρώπη του κεφαλαίου και του πολέμου, ενάντια στον κόσμο της φτώχειας, της ανεργίας, της εκμετάλλευσης. Δράση γιατί η ΕΕ είναι μήτρα πολέμων. Δράση, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνηση και της ΝΔ που καταπατούν τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Ολοι στους δρόμους κάτω από τις σημαίες της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Και σήμερα και αύριο και στο κορυφαίο τριήμερο εκδηλώσεων που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, 20, 21 και 22 Ιούνη, ενάντια στη Σύνοδο των ηγετών της ΕΕ. Από τη Δευτέρα, 23 Ιούνη, ο αγώνας συνεχίζεται. Βγαίνουμε ξανά στους δρόμους του αγώνα, μέχρι να βάλουμε οριστικά φρένο στην πολιτική της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης.

Αυτό το μήνυμα έστειλαν τα μέλη της Γραμματείας της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων της λαϊκής αγωνιστικής αντισυνόδου του Ιούνη, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσαν την περασμένη Πέμπτη σε χώρο του Δήμου Αγίου Παύλου. Του Δήμου που θα φιλοξενήσει τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές από την Ελλάδα και τις χώρες του εξωτερικού, οι οποίοι θα κινητοποιηθούν κάτω από τις σημαίες και τα πανό της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

Παρασκευή 20 Ιούνη διαδηλώνουμε στη Χαλκιδική. Σάββατο 21 Ιούνη η μεγάλη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Κυριακή 22 Ιούνη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών. Παράλληλα, θα πραγματοποιείται το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ.

Εργαζόμενος λαός και νεολαία στο πόδι. Να ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια στους ηγέτες της ΕΕ και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα αποφασίζουν κρυμμένοι στο ξενοδοχείο «Πόρτο Καρρά». Το λαϊκό κίνημα με τους μεγαλειώδης αντιπολεμικούς, αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες του όλο το προηγούμενο, ανάγκασε τους «ισχυρούς» να «κρυφτούν» σε απομονωμένο χώρο στη Χαλκιδική.

Το λαϊκό κίνημα μπορεί να ματαιώσει και τη νέα ολοκληρωτικής έμπνευσης επίθεση της κυβέρνησης στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες που σχεδιάζουν να εξαπολύσουν με την εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στην πόλη της Θεσσαλονίκης για την παρακολούθηση των πολιτών, ενόψει των διαδηλώσεων κατά τη Σύνοδο Κορυφής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ