Κυριακή 18 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να μην το αποτολμήσουν...

Για μια Θεσσαλονίκη ανοιχτή πόλη, με το λαό στους δρόμους να διαδηλώνει αγωνιστικά την αντίθεσή του στις πολιτικές που υπονομεύουν και χτυπούν τα δικαιώματά του, στη μόρφωση, στην εργασία και τη ζωή. Γι' αυτό θα εργαστούν, με κάθε τρόπο, όσες δυνάμεις συσπειρώνονται στη «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

Στην επεισοδιολογία, το σκηνικό αστυνομοκρατίας που στήνεται μεθοδικά, και τα όποια άλλα σχέδια υπάρχουν στα συρτάρια κυβερνητικών και άλλων κύκλων, προκειμένου να αμαυρώσουν τη μεγαλειώδη ειρηνική διαδήλωση, οι εκπρόσωποι της «Δράσης» στέλνουν σαφές μήνυμα: Να μην το αποτολμήσουν. Το επανέλαβαν άλλωστε και μέσα από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη.

Κόκκινες ζώνες δε θα υπάρχουν. Οι ηγέτες της ΕΕ θα συνεδριάζουν απομονωμένοι στη Χαλκιδική, όπου «αυτοεξορίστηκαν» κάτω από το φόβο του λαϊκού κινήματος που καθημερινά κλιμακώνει τον αγώνα του ενάντια στην αντιλαϊκή, αντεργατική και φιλοπόλεμη πολιτική τους.

Στα όσα διοχετεύονται περί σύγκρουσης μεταξύ των δύο διαδηλώσεων που θα γίνουν το Σάββατο, επειδή το «Φόρουμ» θέλει να κατευθυνθεί κόντρα στην πορεία που ήδη έχει ανακοινώσει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», ο Χ. Κόφφας ξεκαθάρισε: «Ανάστροφες λογικές και ανάστροφες πορείες δεν είναι σωστό ούτε να υπάρχουν ούτε να επιχειρηθούν. Μπορεί να βρεθεί λύση για τα πάντα και να πορευτούμε από το αμερικάνικο προξενείο όλοι. Αν το επιχειρήσουν θα βρουν απέναντι "ντουβάρι" αδιαπέραστο. Ας το πάρουν το μήνυμα και ας καθίσουν να κουβεντιάσουν».

Ανάλογα ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα και προς όποιους άλλους σχεδιάζουν να αμαυρώσουν την ειρηνική διαδήλωση. Ο Κ. Δρούτσας είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε έτοιμοι και υποψιασμένοι, να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που θα προκύψουν από κύκλους που θα θέλουν να αμαυρώσουν την ειρηνική παρουσία του κινήματος. Θα περιφρουρήσουμε τις διαδηλώσεις. Να μην τους περνάει από το μυαλό λοιπόν».

Σ' αυτή την κατεύθυνση άλλωστε, πρότειναν η οδός Τσιμισκή να παραμείνει ανοιχτή, ώστε να διευκολυνθεί η ροή των διαδηλωτών, κόντρα σε όσους θα ήθελαν να προκύψουν εμπόδια (στασιμότητα) προκειμένου να επιχειρήσουν να τα εκμεταλλευτούν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ