Σάββατο 17 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο η πορεία ειρήνης στο Ηράκλειο Κρήτης

Συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου

Συνέντευξη Τύπου διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου, χτες το πρωί, απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα στο λαό και στη νεολαία του νομού για πλατιά συμμετοχή στην πορεία ειρήνης που διοργανώνει αύριο, Κυριακή 18 του Μάη με κεντρικό σύνθημα «Δεν εφησυχάζουμε, ο πόλεμος στο Ιράκ δεν τελείωσε. Οι κατακτητές συνεχίζουν να δολοφονούν και ετοιμάζουν νέες επεμβάσεις εναντίον των λαών».

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 5.30 το απόγευμα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και θα καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας, όπου υπάρχει έκθεση φωτογραφίας. Στη συνέχεια θα γίνει ομιλία από εκπρόσωπο της Επιτροπής Ειρήνης και θα ακολουθήσει συναυλία από τοπικό συγκρότημα.

«Αφετηρία αυτής της πορείας - τονίστηκε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου - αποφασίστηκε να αποτελέσει ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, θέλοντας να τονίσουμε ότι η ειρηνική συνύπαρξη των λαών, η πάλη και η απαίτηση για μια δημιουργική ζωή μπορεί να οδηγήσει τους λαούς να δημιουργούν τέτοια μνημεία με ανεκτίμητη αξία». Και πρόσθεσε: «Ο πόλεμος στο Ιράκ, οι βομβαρδισμοί και οι δολοφονίες αμάχων και μικρών παιδιών, η καταστροφή της ανεκτίμητης βιβλιοθήκης του Ιράκ, αποδεικνύει ότι ο ιμπεριαλισμός όχι μόνον είναι επικίνδυνος και βάρβαρος για τους λαούς, αλλά είναι καταστροφικός και για τα επιτεύγματα των λαών που με τόσο κόπο δημιούργησαν».

Τέλος, η Επιτροπή Ειρήνης κατήγγειλε στον ηρακλειώτικο λαό την απαράδεκτη και προκλητική στάση της Νομαρχίας Ηρακλείου να δεχτεί στην πόλη τους φονιάδες του ιρακινού λαού για να τιμήσουν τη Μάχη της Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ