Σάββατο 17 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ταξικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ, ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ μου! Τις ...ταξικές καταβολές της Νέας Δημοκρατίας ανακάλυψε ο Χρήστος Πρωτόπαππας, μετά την πρότασή της για ιδιωτικά πανεπιστήμια και χάρηκε επειδή - λέει - η αντιπαράθεση γίνεται σε πολιτικό επίπεδο...

Εμείς, βέβαια, δικαίως θα αναρωτηθούμε πώς στο καλό εξαφανίστηκε η ...ταξική άβυσσος που χωρίζει τα δύο κόμματα, όταν ψήφισαν μαζί την αναθεώρηση του Συντάγματος, όταν συμφώνησαν για το Ασφαλιστικό, την παραμονή των αμερικανικών βάσεων κι όταν η ΝΔ στήριξε αποφασιστικά τον ΠΑΣΟΚικό τρομονόμο και πολλά πολλά ακόμη.

Φαίνεται πως η ...ταξικότητα εμφανίζεται στο ΠΑΣΟΚ ανάλογα με τις επικοινωνιακές του ανάγκες. Οσο, όμως, κι αν αρέσκονται σε τέτοιου είδους εξυπνακίστικες δηλώσεις, είναι μάλλον κακό να μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα.

«ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ του εξωτερικού χρέους του Ιράκ», είναι προφανώς η λέξη - κλειδί που διαμέσου της πετρελαϊκής εκμετάλλευσης ενώνει τους «διεθνείς παράγοντες», oι οποίοι φαινομενικά διαφωνούν για τις εξελίξεις στη χώρα. Οι δηλώσεις μεταξύ Γερμανίας, Ρωσίας, Γαλλίας και ΗΠΑ δίνουν και παίρνουν, αλλά εδώ παραμένει η ουσία.

Οσο για την κατάσταση του λαού του Ιράκ, ουδείς εκ των προηγουμένων ενδιαφέρεται, αν όλοι γι' αυτούς μιλάνε...

ΚΑΝΕΝΑ, ΦΥΣΙΚΑ, δεν ξαφνιάζουν οι έρευνες των καταναλωτικών οργανώσεων, που λένε ότι σχεδόν οι μισοί Ελληνες δεν μπορούν φέτος να πάνε διακοπές. Οσοι έχετε αρχίσει, ήδη, τις ...έρευνες θερινής αγοράς, κατανοείτε πλήρως γιατί.

Διότι ναι μεν θεωρητικώς και σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «προστατεύεται το πραγματικό εισόδημα των μισθωτών», όμως οι διακοπές τους μόνον ...πραγματικές δε θα είναι με την κατάσταση που επικρατεί.

Βεβαίως, υπάρχουν πάντα οι προσφορές και τα «διακοπο-δάνεια» των γνωστών ευαγών τραπεζικών ιδρυμάτων. Μόνο, που ήδη αρκετοί έχουν δοκιμάσει ...τη γλύκα και γνωρίζουν τι σημαίνει να πληρώνεις επί πολλά καλοκαίρια και εντόκως!


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ