Τρίτη 13 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ

Με νέα καθήκοντα και πολλές ευθύνες για τη συγκρότηση και δημιουργία ενός ακόμα πιο ισχυρού φιλειρηνικού κινήματος - αντίπαλο δέος στην ιμπεριαλιστική συμμαχία ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ που δολοφονούν τους λαούς - ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), το οποίο συνήλθε το Σάββατο στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου της Καισαριανής.

Τις εργασίες του παρακολούθησαν 150 αντιπρόσωποι επιτροπών ειρήνης της ΕΕΔΥΕ απ' όλη τη χώρα και συζητήθηκαν θέματα όπως: Εκτιμήσεις για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράκ, απειλές για νέα ιμπεριαλιστικά χτυπήματα κατά χωρών (Συρία, Ιράν, Β. Κορέα, Κούβα). Οι ρόλοι της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στους μελλοντικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καθώς και για το ρόλο της ΕΕΔΥΕ και του παγκόσμιου φιλειρηνικού κινήματος σήμερα, στην κατεύθυνση της αντιιμπεριαλιστικής δράσης. Ουσιαστικές ήταν, επίσης, οι τοποθετήσεις των αντιπροσώπων που μετέφεραν την εμπειρία για τη δράση των επιτροπών ειρήνης απ' όλη τη χώρα.

Για τα παραπάνω έγιναν εισηγήσεις από τον πρόεδρο και τον γγ της ΕΕΔΥΕ, Ευάγγελο Μαχαίρα και Θανάση Παφίλη, ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία του επίτιμου προέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), Ρομές Σάντρα, ο οποίος χαιρέτισε τις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ