Τρίτη 6 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χορού «Αποσπάσματα»

«Αποσπάσματα έρωτα - Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι» είναι ο τίτλος της παράστασης που παρουσιάζει (8-18/5) το «Αέναον Χοροθέατρο» στο «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» (Ευμολπιδών 39Γ, Γκάζι). Οι χορογραφίες είναι του Ντανιέλ Λομέλ, η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

Οι δύο δημιουργοί γνωρίστηκαν στην Ελλάδα το 1965, όταν ο Μορίς Μπεζάρ ανέβασε τους «Ορνιθες» του Αριστοφάνη. Από την πρώτη στιγμή ο Γάλλος χορογράφος αγάπησε τον Μάνο και τη μουσική του, που κουβαλούσε τη μυρωδιά της χώρας του. Οταν το 1980 ο Ντ. Λομέλ εγκαταστάθηκε στη χώρα μας, ένιωσε την ανάγκη να ανεβάσει μια παράσταση αφιερωμένη στο έργο του Χατζιδάκι. Ετσι, από τις μικρές ιστορίες, τις αναμνήσεις και τα ανέκδοτα του παρελθόντος, γεννήθηκαν τα «Αποσπάσματα Ερωτα», που σήμερα αποτελούν ένα φόρο τιμής στον σπουδαίο μουσικό, που σημάδεψε τον περασμένο αιώνα. Η παράσταση έχει ήδη παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, ενώ στη χώρα μας ανεβαίνει για πρώτη φορά.

Στην παράσταση ακούγονται και ερμηνεύονται χορευτικά τραγούδια του Μ. Χατζιδάκι από τις συλλογές: «Οδός Ονείρων», «Ο μεγάλος ερωτικός», «Το χαμόγελο της Τζοκόντα» και «Ρωμαϊκή αγορά». Σκηνικά - κοστούμια: Μάριος Ελευθεριάδης. Χορεύουν οι: Ζ. Μπαρτζώκα, Δ. Αντωνάκη, Ε. Παπαδοπούλου, Κ. Σαρρή, Τ. Αργυρόπουλος κ.ά.

Στη συνέχεια το «Αέναον Χοροθέατρο» θα παρουσιάσει στο ίδιο θέατρο, μια παράσταση εμπνευσμένη από το ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου «Κάτω από τον ίσκιο του βουνού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ