Παρασκευή 2 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ
Προβοκάτσιες

ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ.--

Η επίθεση των ΗΠΑ και άλλων χωρών κατά της Κούβας, πέρα ότι είναι πολυσχιδής, είναι και καλά ενορχηστρωμένη σε όλες σχεδόν τις γωνιές του πλανήτη. Η «αυθόρμητη διαδήλωση» του Παρισιού, επαναλήφθηκε την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Νικαράγουας, Μανάγκουα, αλλά...

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Prensa Latina», παραμονή των γιορταστικών εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς, είχε προγραμματιστεί διαδήλωση σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το Νησί της Επανάστασης από δεκάδες οργανώσεις, στην κουβανική πρεσβεία στη Μανάγκουα. Η αστυνομία είχε αποκλείσει την πρεσβεία μην αφήνοντας τους εκατοντάδες διαδηλωτές να πλησιάσουν παρά την παράκληση της κουβανικής διπλωματικής αποστολής. Ωστόσο, επέτρεψε σε ελάχιστους - σύμφωνα με τους κουβανούς διπλωμάτες αλλά και τους διοργανωτές πρόκειται για πρόσωπα που έχουν άμεση διασύνδεση με τη μαφία του Μαϊάμι - να διεισδύσουν και να περάσουν και να αναρτήσουν αντικουβανικά πανό, ενώ δύο από αυτούς, παρά την ισχυρή αστυνομική προστασία κατόρθωσαν να αλυσοδεθούν στα κάγκελα της πρεσβείας στην προστατευμένη ζώνη Las Colinas.

Ομως οι ελάχιστοι προβοκάτορες εκδιώχθηκαν με βίαιο τρόπο όχι από την αστυνομία αλλά από τους διαδηλωτές, αφού όμως προηγήθηκαν τεσσάρων ωρών συγκρούσεις... η αστυνομία παρέμβηκε μόνο για να διασώσει τους «προβοκάτορες» που κατόρθωσαν τελικά να ξεφύγουν. Κατά τον Ανταλμπέρτο Γκονσάλες, μέλος οργάνωσης αλληλεγγύης με την Κούβα, «οι προβοκάτορες είναι ευρύτερο σχέδιο δράσης αλλά απέτυχε εξαιτίας της κινητοποίησης και της άμεσης αντίδρασης των διαδηλωτών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ