Τετάρτη 30 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΣΤΕΡΕΑ
Τα ταξικά συνδικάτα δίνουν τον τόνο

Στην τελική ευθεία για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης της Πρωτομαγιάς, τα μέλη των επιτροπών αγώνα και των ταξικών συνδικάτων, συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στην Πάτρα και στις άλλες πόλεις της περιοχής εντείνουν τις προσπάθειές τους με εξορμήσεις και περιοδείες στους χώρους δουλιάς, καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό αγωνιστικό «παρών» την 1η του Μάη στο βρετανικό προξενείο στις 10 π.μ.

Κλιμάκια στελεχών του ΠΑΜΕ περιόδευσαν χτες στα εργοστάσια της Βιομηχανικής Ζώνης, σε δημόσιες υπηρεσίες, σε νοσοκομεία και τράπεζες, μοίρασαν την προκήρυξη του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά και μίλησαν στους εργαζόμενους για τη σημασία της μαζικής συμμετοχής τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς. Οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα στα εργοστάσια της Βιομηχανικής Ζώνης, αναγνώρισαν την ανάγκη ισχυροποίησης του ταξικού πόλου και της ενότητας της εργατικής τάξης ενάντια στα μονοπώλια και στον ιμπεριαλισμό.

Σε ό,τι αφορά την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (ΕΚΠ), αφού αρνήθηκε πεισματικά να κάνει - όπως πάντα - περιοδείες στους χώρους δουλιάς ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα για την επιτυχία της απεργίας της 1ης του Μάη, «εκτόνωσε» τις «αγωνιστικές» της διαθέσεις με το να προσπαθήσει να δημιουργήσει εντυπώσεις με την προ ημερών πρότασή της για συγκέντρωση στο χώρο όπου έχει ήδη εξαγγείλει το ΠΑΜΕ εδώ και βδομάδες. Τζάμπα κόπος. Η πρόταση έμεινε ...πρόταση και ο κόσμος, που τους έχει ήδη πάρει χαμπάρι, θα τους «ανταμείψει» ανάλογα την Πρωτομαγιά, όπως ακριβώς είχε κάνει και στην περσινή κινητοποίηση.

  • Περιοδείες έγιναν και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο καθώς και σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, όπου τα μέλη και οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε ταξική, ενωτική, διεκδικητική Πρωτομαγιά στους τόπους που έχουν εξαγγείλει οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ
  • Ταξικά και μαχητικά γιορτάζεται στη Στερεά-Εύβοια η φετινή Πρωτομαγιά από εργαζόμενους, συνδικάτα, συνταξιούχους και άνεργους. Ηδη, το έδαφος προετοιμάστηκε μέσα από τις περιοδείες, συγκεντρώσεις και συσκέψεις που έγιναν σε εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Τα στελέχη των τοπικών γραμματειών του ΠΑΜΕ δεν άφησαν αναξιοποίητο «ούτε δευτερόλεπτο» προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για το περιεχόμενο και το χαρακτήρα της πρότασης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ. Ανάμεσα στους χώρους που επισκέφθηκαν και μίλησαν με τους εργαζόμενους ήταν η επιχείρηση λευκού κρέατος «Κελαϊδίτης», η φαρμακοβιομηχανία «Γκαλένικα», η «Σάμπο», ενώ μοίρασαν την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ στα σωληνουργεία «Μηχανική», στη βιομηχανία μπισκότων πρώην «Αλλατίνη», στους μεγάλους εργασιακούς χώρους της ξυλοβιομηχανίας «Σέλμαν», στη συρματουργία «Δάριγκ», στη «Νεοσέτ» και αλλού στην περιοχή της Χαλκίδας, στις εταιρίες «Σούλις», ΠΑΚΟ, «Ανγκρόιβεστ», στους εργαζόμενους του δήμου, σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες, στη Λαμία, καθώς, επίσης, σε εργοστάσια της βιομηχανικής ζώνης Οινοφύτων και στην ΠΕΣΙΝΕ, στη Βοιωτία.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ