Τετάρτη 30 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Βίας συνέχεια

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.-- Τουλάχιστον 17 άτομα σκοτώθηκαν χτες κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ Ινδών στρατιωτών και ισλαμιστών μαχητών στην περιοχή Ντόντα, 170 χιλιόμετρα βορειο-ανατολικά του Τζαμού, στο ινδικό Κασμίρ.

Εντεκα από τους νεκρούς φέρονται ως ισλαμιστές μαχητές, ενώ οι υπόλοιποι 6 ήταν Ινδοί στρατιώτες. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η αιματοχυσία πραγματοποιήθηκε μετά από επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων στο κρησφύγετο των ανταρτών.

Αλλού παραστρατιωτικές ινδικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο φερόμενους ως ισλαμιστές μαχητές, όταν ομάδα αγνώστων προσπάθησε να εισέλθει κρυφά σε στρατόπεδο κοντά στα σύνορα με το πακιστανικό Κασμίρ, στην περιοχή Κουπγουάρα.

Πάντως τη Δευτέρα είχε προηγηθεί τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Πακιστανού πρωθυπουργού Τζαφαρουλά Τζαμαλί και του Ινδού ομολόγου του, Αταλ Μπιχάρι Βάτζπαϊ, έπειτα από πρωτοβουλία του πρώτου, σχετικά με το ενδεχόμενο επανέναρξης διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Πακιστανός πρωθυπουργός μάλιστα κάλεσε τον Βάτζπαϊ να επισκεφτεί το Πακιστάν, αλλά το Νέο Δελχί υποδέχτηκε το αίτημα με ψυχρότητα. Χτες επανέλαβε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν όσο το Πακιστάν υποστηρίζει τους ένοπλους ισλαμιστές μαχητές που δρουν στο Κασμίρ, πράγμα που το Πακιστάν αρνήθηκε για μια φορά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ