Τετάρτη 30 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωταθλητής και στην αντιλαϊκή προπαγάνδα

H Ελληνική Προεδρία δεν αποδείχτηκε μόνο πρωταγωνιστής στην προώθηση αντεργατικών μέτρων και φιλομονοπωλιακών επεξεργασιών, αποδείχτηκε ταυτόχρονα και πρωτομάστορας στην ενίσχυση του «ευρωπαϊκού μοντέλου», στη χειραγώγηση και παραπλάνηση των λαϊκών στρωμάτων.

Το γεγονός ότι η υιοθέτηση της λεγόμενης «Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής» έγινε επί Ελληνικής Προεδρίας, αποδεικνύει ότι η τελευταία, έχει πολλά επενδύσει στη γραμμή της ευρωϋποταγής. Γιατί η θεσμοθέτηση στο Ναύπλιο αυτού του οργάνου του «κοινωνικού διαλόγου» σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο, είναι η «πέμπτη φάλαγγα» που θα ανοίγει το δρόμο και στις επερχόμενες ανατροπές. Είναι εργαλείο ποδηγέτησης των εργαζομένων, αφού δήθεν τα συνδικάτα θα συμμετέχουν μαζί με τους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής εργοδοσίας στην επεξεργασία της ευρωενωσιακής στρατηγικής. Το ευρωπαϊκό τραπέζι του «κοινωνικού διαλόγου», της συναντίληψης και του «κοινωνικού εταιρισμού» είναι εξαρχής ταγμένο στην υπηρεσία της νέας τάξης των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

«Ο κοινωνικός διάλογος είναι η καρδιά του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου», δηλώνει ο υπουργός Εργασίας, Δ. Ρέππας, και ξέροντας από τα μέσα τη σημαντική προσφορά του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην προώθηση των ανατροπών θα υπογραμμίσει ότι «οι επενδύσεις στην κοινωνική ειρήνη ελαχιστοποιούν το κόστος των πιο δαπανηρών κοινωνικών συγκρούσεων»..!

Πράγματι, η Ελληνική Προεδρία αποδείχτηκε πρωταγωνιστής στην εξαπάτηση των εργαζομένων, έχει να επιδείξει ευρωπαϊκές περγαμηνές στο «άλλα λέμε και άλλα κάνουμε». Ο ίδιος, μάλιστα, ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη Συνδιάσκεψη των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) θα αναλάβει και προσωπικά να συμβάλει σε αυτόν τον προπαγανδιστικό ορυμαγδό. «Το ζητούμενο των αλλαγών -ισχυρίζονταν ο Κ. Σημίτης- δεν είναι η απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Το ζητούμενο είναι πως, μέσα από νέες ρυθμίσεις, θα εξασφαλίσουμε την απαιτούμενη προσαρμοστικότητα, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και η απασχόληση».

Το πιο εξωφρενικό στον παραπάνω ισχυρισμό ήταν ότι αυτός συνοδεύονταν και από ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και προεδρεύων της ΕΕ, αναφέρθηκε στη σχετική πρόταση οδηγίας για τη λειτουργία των δουλεμπορικών γραφείων «ενοικίασης εργαζομένων», ως συνεισφορά της Προεδρίας προς τους Ευρωπαίους εργαζόμενους.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι η Ελληνική Προεδρία μπήκε για τα καλά στον ευρω-χορό των Βρυξελλών και καλεί και τους εργαζόμενους να χορέψουν το χορό του Ζαλόγγου, να υποκύψουν στα φιρμάνια των μπέηδων της Ευρωένωσης. Να γίνουμε για δεύτερη φορά ραγιάδες. Αυτή τη φορά, στην «Υψηλή Πύλη» της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας.

Και γι' αυτό το σκοπό δε φείδονται χρημάτων και μέσων. Ετσι πρόσφατα ανακοίνωσαν μια νέα διαφημιστική καμπάνια για την προπαγάνδιση της ευρωπαϊκής ιδέας, την ενίσχυση της «ευρωπαϊκής μας ταυτότητας». Ετσι πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα προτίθενται να δαπανήσουν περί τα 1.100. 000 ευρώ για την παραγωγή εκπομπών που θα ενισχύουν την ευρωπαϊκή ταυτότητα και θα προσθέτουν την «ευρωπαϊκή διάσταση» σε υφιστάμενα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ