Τρίτη 22 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ντύσιμο...

Φαίνεται πως το στρατιωτικό στιλ ντυσίματος είναι η νέα μόδα, που «τραβάει» πολλούς νέους ανθρώπους και στη χώρα μας. Κι όπως η μόδα εξαπλώνεται εύκολα και γρήγορα, είναι σίγουρο ότι, σε λίγο καιρό, θα βλέπουμε πάρα πολλά αγόρια και κορίτσια να κυκλοφορούν φορώντας στρατιωτικά ρούχα.

Φυσικά, από μόνο του το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι, αν και πολίτες, προτιμούν να φορούν στρατιωτικά ρούχα, δεν είναι κακό. Ας μην ξεχνάμε τη μόδα των στρατιωτικών τζάκετ, που υπήρχε παλιότερα. Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν ο νέος τρόπος ντυσίματος δεν αποτελεί μια νέα ενδυματολογική πρόταση, αλλά έρχεται να επιβάλει αντιδραστικές αντιλήψεις κι έναν ανάλογο τρόπο ζωής.

Κι αυτή η νέα μόδα δεν είναι τυχαία, ούτε «ουρανοκατέβατη». Σχετίζεται με το γενικότερο μιλιταριστικό κλίμα που καλλιεργείται, τα τελευταία χρόνια, σ' όλο τον κόσμο. Κι όταν το ντύσιμο της νεολαίας συνδυάζεται με τη μιλιταριστική αντίληψη και πρακτική, που προωθούν και προβάλλουν οι ιμπεριαλιστές, τότε, πράγματι, δημιουργείται πρόβλημα στην κοινωνία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ