Κυριακή 20 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Με ταξική ενότητα ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό

Μαζικά, μαχητικά στο δρόμο του αγώνα!

Μαζί με το ΠΑΜΕ κόντρα στο ρεύμα!

Εδώ είναι η θέση όλων των εργαζομένων!

Για να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά δυναμώνοντας τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη και τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την κατοχή σε βάρος του ΙΡΑΚ.

Να καταδικάσουμε την ένοχη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη σφαγή του ιρακινού λαού, να πούμε ΟΧΙ στο ραγιαδισμό που καλλιεργούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Να μην ξεχνάμε συνάδελφοι:

Χτες χτύπησαν τη Γιουγκοσλαβία και το Αφγανιστάν. Σήμερα το Ιράκ και αύριο το Ιράν, τη Συρία, τη Βόρεια Κορέα. Οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές είναι εχθροί των Λαών, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ισχυρό ιμπεριαλιστικό κέντρο που δουλεύει για τα κέρδη των Ευρωπαϊκών Πολυεθνικών, προκειμένου να αποσπάσει μεγάλο κομμάτι από τη λεία της υποταγής και της ληστείας των λαών.

Αυτό κάνουν σήμερα στο Ιράκ. Πάνω στα πτώματα των Ιρακινών διεκδικούν το μερίδιό τους για τις διευκολύνσεις που έδωσαν στους Αμερικάνους εισβολείς.

Θυμηθείτε συνάδελφοι:

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επέβαλαν σκληρή, μακρόχρονη λιτότητα, καθήλωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις. Χτύπησαν το 8ωρο, εφάρμοσαν τη μερική απασχόληση. Αύξησαν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Χρησιμοποιούν το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στην υγεία σαν εμπόρευμα. Σήμερα ετοιμάζουν ακόμα σκληρότερα μέτρα. Το λένε καθαρά. Στο όνομα των συνεπειών του πολέμου και της καπιταλιστικής κρίσης να πληρώσουν ακόμα πιο βαρύ τίμημα η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, να αυξηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Σ' αυτό το θεό πιστεύουν και αυτόν προσκυνούν.

Αυτό που μπορούν να προσφέρουν στους εργαζόμενους είναι μια κοινωνία της ανεργίας, της φτώχειας, των ναρκωτικών, της συνταξιοδότησης στα 70 χρόνια, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Μια κοινωνία που οργιάζει η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, που δολοφονούνται εργάτες με τα εργατικά ατυχήματα.

Αυτός είναι ο κόσμος τους και αυτόν τον κόσμο προσπαθούν να διατηρήσουν με τα κάθε λογής αναχώματα του συμβιβασμού που ακούνε στο όνομα ΣΥΝ ή Κοινωνικά Φόρουμ.

Σήμερα ξέρουμε καλά ότι τα παχιά λόγια, οι υποσχέσεις τους είναι χωρίς αντίκρισμα. Η ισχυρή Ελλάδα, η Ενωμένη Ευρώπη είναι για τους λίγους. Είναι για τα μεγάλα πορτοφόλια, για την πλουτοκρατία.

Η κατάσταση θα χειροτερεύει από μέρα σε μέρα όσο θα εφαρμόζεται αυτή η πολιτική, όσο στο τιμόνι της εξουσίας θα βρίσκονται οι δυνάμεις του κεφαλαίου.

Τώρα!
  • Να δυναμώσουμε την απαιτητικότητα, να ανεβάσουμε τις διεκδικήσεις μας, να μην κάνουμε βήμα πίσω.
  • Να οργανωθούμε στα συνδικάτα και να τα μετατρέψουμε σε φρούρια της ταξικής πάλης.
  • Να συγκροτήσουμε Επιτροπές Αγώνα στους τόπους δουλιάς.
  • Να δυναμώσουμε το ΠΑΜΕ με νέα σωματεία, με πολλούς αγωνιστές, με νέους εργαζόμενους.

Για να γίνει το ΠΑΜΕ πραγματικός, ισχυρότερος εκπρόσωπος των εργαζομένων και των συμφερόντων τους και να συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά τους πολύμορφους αγώνες που αναπτύσσει. Κόντρα στο ΡΕΥΜΑ της υποταγής!

Καμιά πίστη στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Καμιά αυταπάτη για το ρόλο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ολη τους η δραστηριότητα αποσκοπεί στη συγκάλυψη των ευθυνών της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Είναι η φωνή των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Εχουν βάλει την υπογραφή τους σε κάθε αντεργατικό μέτρο που καταργεί εργατικά δικαιώματα.

Η ενότητα που διαφημίζουν είναι ενότητα για το συμβιβασμό των εργαζομένων. Είναι ψευτο-ενότητα που εξυπηρετεί την εργοδοσία και την κυβέρνηση να εφαρμόζουν την πολιτική τους.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι,

Ολοι με το ΠΑΜΕ για να ενώσουμε τους εργαζόμενους με ταξική ενότητα, σε ταξική αγωνιστική διεκδικητική βάση. Να ενώνουμε τους εργάτες στην πάλη τους ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Τώρα! Με αποφασιστικότητα να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης, να γυρίσουν οι εργάτες και εργάτριες τις πλάτες στην κυρίαρχη πολιτική, στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, στα κόμματα και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Αυτό επιβάλλει η σημερινή κατάσταση.

Οσο αδυνατίζουν οι φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής, τόσο η εργατική τάξη θα παλεύει από καλύτερες θέσεις και ο αγώνας της θα είναι πιο αποτελεσματικός.

Αγώνας με προοπτική που θα στηρίζεται στη συμμαχία της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών, της νεολαίας μας που θα αναμετριέται καθημερινά με την αντιλαϊκή πολιτική χτίζοντας το μέτωπο των λαϊκών δυνάμεων για την ανατροπή του καθεστώτος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Εξω η Ελλάδα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να φύγουν οι δυνάμεις κατοχής από το Ιράκ
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας. Καμιά διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
  • Πλήρη - σταθερή εργασία. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.
  • Βασικό μισθό 350.000 δρχ - κατώτερη σύνταξη 280.000 δρχ - κύρια σύνταξη στο 80% του συνταξιοδοτικού μισθού. Επαναδιαπραγμάτευση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία.
  • Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, 55 και 50 αντίστοιχα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Κατοχύρωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 ημέρες εργασίας - Πλήρη συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 εργάσιμα χρόνια.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που χτυπούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν παιδεία, πραγματική μόρφωση για τα παιδιά της εργατικής τάξης.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ