Σάββατο 19 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2003
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ταξικού γιορτασμού

Με πλατιές μαζικές εξορμήσεις, περιοδείες και εκδηλώσεις στους χώρους δουλιάς, τα ταξικά συνδικάτα και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο δυναμώνουν τη μάχη της προετοιμασίας και της οργάνωσης της φετινής Πρωτομαγιάς. Στέλνουν το μήνυμα του ταξικού διεκδικητικού γιορτασμού σε κάθε εργοστάσιο και γιαπί, σε κάθε εργαζόμενο, καλώντας σε συμμετοχή στην απεργία και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στην Αθήνα στις 10 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως και στις υπόλοιπες που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα από τις ταξικές δυνάμεις.

Μετά την προκήρυξη της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος καλεί τους εργαζόμενους όλου του κλάδου να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά με αγώνες, να παλέψουν για ταξική ενότητα, με αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο κόντρα στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Στο δρόμο καλεί το Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης τους εργάτες και τις εργάτριες του νομού, στην πρωτομαγιάτικη προκήρυξή του, για να δώσουν αγώνα μαζικά και μαχητικά.

Στην πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και ταυτόχρονα να δυναμώσουν την απαιτητικότητα, να ανεβάσουν τις διεκδικήσεις τους, καλεί όλους τους μεταλλεργάτες της Αθήνας το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ».


Να τιμήσουν ταξικά - αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά, καλεί το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας τους εργαζόμενους του κλάδου, ενάντια στο διπλό ιμπεριαλιστικό - καπιταλιστικό πόλεμο που δέχεται η εργατική τάξη.

Σε αντίσταση, αγώνα και διεκδίκηση καλεί το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας τους εργαζόμενους και να γιορτάσουν την Εργατική Πρωτομαγιά σηκώνοντας πιο ψηλά τις σημαίες της ταξικής πάλης.

Θεσσαλονίκη

Εβαλε μπρος τις μηχανές το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για την επιτυχία της απεργίας και συγκέντρωσης - πορείας της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη που θα γίνει την 1η Μάη στις 10 π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Οι εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 30 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου με εκδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, το λαό του Ιράκ και τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, που λιώνουν καθημερινά στα «λευκά κελιά» των τουρκικών φυλακών.

Κλιμάκια στελεχών του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν χτες περιοδείες σε εργοστάσια της βιομηχανικής περιοχής Θεσσαλονίκης, μοίρασαν την προκήρυξη του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά και μίλησαν στους εργαζόμενους για τη σημασία της Εργατικής Πρωτομαγιάς και της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι αντιδράσεις των εργαζομένων στα εργοστάσια ΕΛΛΑΣ ΚΑΝ και ΚΑΡΤΟΝ ΠΑΚ, όπου έγινε πολύ ουσιαστική συζήτηση και αναγνωρίστηκε από όλους η ανάγκη ισχυροποίησης του ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα και του αγωνιστικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Συσκέψεις - εκδηλώσεις

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι συσκέψεις από τις ταξικές δυνάμεις για την οργάνωση και την προετοιμασία των πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων. Τη Δευτέρα σύσκεψη διοργανώνει το Συντονιστικό Σωματείων και Συνδικαλιστών Πειραιά, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Σύσκεψη διοργανώνουν οι τοπικές γραμματείες των ΠΑΜΕ και ΠΑΣΥ στη Λακωνία αύριο Κυριακή 20 Απρίλη στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Μανιάτης». Η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Αργολίδα καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 21 Απρίλη στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου.

Η Τομεακή Οργάνωση Εργατικού Πάτρας της ΚΝΕ καλεί σε εκδήλωση αύριο Κυριακή 20 Απρίλη, στις 6 μ.μ. στα γραφεία του ΚΚΕ (Γούναρη και Αγ. Ανδρέου με θέμα: «Οι εργατικοί αγώνες και ο ταξικός εορτασμός της 1ης Μάη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ