Τρίτη 15 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αυλαίες κλείνουν και ανοίγουν

«Σ' εσάς που με ακούτε» στο «Θέατρο οδού Κυκλάδων»
«Σ' εσάς που με ακούτε» στο «Θέατρο οδού Κυκλάδων»
Η Κυριακή των Βαΐων πλησιάζει. Πολλά θέατρα ετοιμάζονται να κατεβάσουν οριστικά τη χειμερινή τους αυλαία. Αλλα θα συνεχίζουν τις παραστάσεις από την Τρίτη του Πάσχα και άλλα από τις αρχές Μάη. Μερικά θα φιλοξενήσουν και νέες παραστάσεις.

Στο «Θέατρο της οδού Κυκλάδων», η «νέα Σκηνή» του Λευτέρη Βογιατζή συνεχίζει, με μεγάλη επιτυχία, τις παραστάσεις του τελευταίου, σπουδαίου - και άκρως επίκαιρου - έργου της Λούλας Αναγνωστάκη «Σ' εσάς που με ακούτε», σε μια ακόμα εξαιρετική σκηνοθεσία του Λευτέρη Βογιατζή. Το έργο θα παίζεται μέχρι την Κυριακή των Βαΐων και θα συνεχιστεί από τις 29/4 -1/6. Στη συνέχεια ο Λευτέρης Βογιατζής θα παρουσιάσει ένα ακόμη έργο της Σάρα Κέιν, το «Λαχταρώ», σε μετάφραση Τζένης Μαστοράκη, σκηνικά - κοστούμια Μαγιού Τρικεριώτη. Στη διανομή μετέχουν οι: Λ. Βογιατζής, Αγλαΐα Παππά, Αγγελική Παπαθεμελή, Βασίλης Μπουλουγούρης.

Στις 20/4 τελειώνουν οι εξής παραστάσεις:

Του Εθνικού Θεάτρου: Συγκεκριμένα στην «Πειραματική Σκηνή» στις 17/4 κατεβαίνει η έξοχη παράσταση του Στάθη Λιβαθινού με τη σαιξπηρική κωμωδία «Αγάπης αγώνας άγονος». Στις 19/4 θα δοθεί η τελευταία παράσταση της κωμωδίας του Γκόγκολ «Το παλτό» σε σκηνοθεσία της Ρωσίδας Νίνας Τσούσοβα. Στις 20/4 θα δοθεί η τελευταία παράσταση «Αυτό που δεν τελειώνει ποτέ», μια σύνθεση ελληνικών ποιημάτων, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Στις 20/4 τελειώνει και η παράσταση του «Κάππα» με τη σάτιρα του Παύλου Μάτεσι «Το φάντασμα του Ραμόν Νοβάρο». Ομως, μετά το Πάσχα θα συνεχιστούν οι παρακάτω παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου: Στη Νέα Σκηνή με το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο «Εξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» (έως τις 18/5). Στο «Κοτοπούλη-Ρεξ» μέχρι τις 11/5 θα παίζεται «Η τρελή του Σαγιό» του Ζαν Αζιροντού. Και στο «Παιδικό Στέκι» (στην υπόγεια αίθουσα του «Κοτοπούλη») το παιδικό έργο «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες». Τέλος, να σημειώσουμε ότι στον «Αδειο Χώρο» (όπου στεγάζεται η «Πειραματική Σκηνή») και στο θέατρο «Κάππα» από τις 4-15/5 θα φιλοξενηθούν παραστάσεις Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων στα πλαίσια των καθιερωμένων πλέον εκδηλώσεων «Μάιος, μήνας ΔΗΠΕΘΕ στο Εθνικό Θέατρο».

«Εξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
«Εξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
Επίσης, στις 20/4 λήγουν οι παραστάσεις των εξής θεάτρων: «Αλκυονίς» όπου το «Σύγχρονο Θέατρο» παρουσιάζει το έργο «Η ζωή είναι ωραία-umble boy», το «Ημερολόγιο ενός τρελού» και η Παιδική Σκηνή τον «Δον Κιχώτη». «Πρόβα» με το έργο του Πίτερ Σάφερ «Ασκηση πέντε δακτύλων». «Πειραιώς 131» με το έργο «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός». «Πόρτα», με το έργο «Full monty-Αντρες με τα όλα τους». «Κιβωτός», με το «Δώρο». «Αποθήκη», με την κωμωδία «Σεσουάρ για δολοφόνους». «Διθύραμβος», στο Μαρούσι, με το έργο του Αλμπέρ Καμί «Οι δίκαιοι».

Τις παραστάσεις τους συνεχίζουν μετά το Πάσχα και τα εξής θέατρα: Το «Θέατρο Εξαρχείων» με το έργο του Νίκολας Ράιτ «Η κυρία Κλάιν». «Μουσούρη» από τις 30/4- 18/5 με το επιτυχημένο «Proof». Το «Εμπορικόν» από 30/4-18/5 με την καλογραμμένη, καυστική σπονδυλωτή ελληνική σάτιρα «Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας».

Από τις 2-31/5 θα συνεχιστούν και οι παιδικές σκηνές στο θέατρο «Πειραιώς 131» με το έργο της Κάρμεν Ρουγγέρη «Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει...» και στο θέατρο «Κιβωτός» με το έργο, επίσης της Κάρμεν Ρουγγέρη «Ερχεσαι μαζί μου; Το παραμύθι με τα παραμύθια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ