Παρασκευή 11 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Παναναπηρικό όχι στο αιματοκύλισμα των λαών

Δυναμικό «όχι» στο αιματοκύλισμα του ιρακινού λαού, στο νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών, στην εμπλοκή της χώρας μας στο βρώμικο πόλεμο, που «γεννάει» χιλιάδες θύματα και νέες στρατιές αναπήρων, είπαν χτες δεκάδες ανάπηροι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Παναναπηρικής Επιτροπής Ενάντια στον Πόλεμο.

Στις 5 μ.μ. δεκάδες ανάπηροι, κρατώντας πικέτες συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της Κοραή και ενώνοντας τη φωνή τους με το φιλειρηνικό κίνημα της χώρας κατήγγειλαν τους Αμερικανούς και Βρετανούς ιμπεριαλιστές ως τρομοκράτες των λαών και εγκληματίες της ανθρωπότητας, κατήγγειλαν την τεράστια υποκρισία και συνενοχή του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, του ΟΗΕ, αλλά και την κυβέρνηση για τις διευκολύνσεις που παρέχει.

«Εμείς οι ανάπηροι, βροντοφώναξαν στη συγκέντρωση, αλλά και με το ψήφισμα που προέκυψε από αυτή, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι πέρα από τις τεράστιες οικονομικές και οικολογικές καταστροφές αφήνουν πίσω τους ανάπηρους, νεκρούς και ανείπωτο ανθρώπινο πόνο. Καταλαβαίνουμε περισσότερο από τον καθένα τι σημαίνει αναπηρία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τα τεράστια δεινά που προκαλούν οι πόλεμοι, και δεν αρκούμαστε απλώς να δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στο δοκιμαζόμενο ιρακινό λαό, αλλά αγωνιζόμαστε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε για τα δίκαια του». Απαίτησαν να σταματήσει άμεσα ο βρώμικος πόλεμος και να απεμπλακεί η χώρα μας από αυτόν.

Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι των εννέα φορέων που αποτελούν την Επιτροπή, ενώ παραβρέθηκε και χαιρέτισε και ο Γρ. Πετρόπουλος, οργανωτικός γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

Στη συνέχεια, με προπομπό τα πανώ τους: «Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο. Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «Το Ιράκ γεμίζουν αναπήρους, σκοτώνουν παιδιά και αυτοί από τα κέρδη ζητάνε ποσοστά», τους αγωνιστές ανάπηρους με τις αναπηρικές καρέκλες και φωνάζοντας συνθήματα: «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Μπους χασάπη, έξω από τη Βαγδάτη», «Εξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», ξεκίνησαν πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Δυναμικά συνθήματα φώναξαν έξω από τη Βουλή και τη βρετανική και αμερικάνικη πρεσβεία, η οποία είχε αποκλειστεί από κλούβες των ΜΑΤ. Εκεί, οι ανάπηροι, φώναξαν νέα συνθήματα και παρέμειναν για αρκετή ώρα κρατώντας κεριά ως φόρο τιμής στη μνήμη των αδικοχαμένων αυτού του πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ