Παρασκευή 11 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΡΙΦΤΑΡΗΣ
Εναντίωση στις πολιτικές που γεννούν τον πόλεμο

Περιοδεία του στελέχους του ΚΚΕ στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ

Η καταγγελία του βρώμικου ιμπεριαλιστικού πολέμου στο Ιράκ και των εγκλημάτων των έξυπνων όπλων ενάντια στο λαό του, ακούστηκε χτες από τα στόματα όλων των εργαζομένων σε έναν κατ' εξοχήν χώρο κατασκευής όπλων, την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο της χτεσινής περιοδείας στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, του κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σπύρο Στριφτάρη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. Ιδιαίτερα έντονη ήταν όμως η ανησυχία των εργαζομένων για το μέλλον της εταιρίας αλλά και τα εργατικά ατυχήματα με τελευταία θύματα τους έξι νεκρούς των ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ. Αλλωστε λίγη ώρα μετά την περιοδεία, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν και τρίωρη στάση εργασίας γι' αυτόν το λόγο.

Το κλιμάκιο του Κόμματος συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΕΑΒ όπου ενημερώθηκε για την πορεία της εταιρίας και στη συνέχεια περιόδευσε σε τέσσερα μεγάλα τμήματα όπου έγιναν συγκεντρώσεις εργαζομένων.

Μιλώντας στις συγκεντρώσεις των εργαζομένων ο Σπύρος Στριφτάρης αναφερόμενος στον πόλεμο στο Ιράκ, επισήμανε ότι αποδείχτηκε το πραγματικό πρόσωπο του ιμπεριαλισμού και καπιταλισμού. Ο αληθινός πόλεμος όμως, όπως σημείωσε, θα αρχίσει τώρα για όλους τους λαούς που θα πληρώσουν τις συνέπειες. Μιλώντας για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, επισήμανε ότι το «εθνικό συμφέρον» που υποστηρίζει πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργαζομένων και όχι μια κλίκα εταιριών πετρελαίου. Ο λαός δεν πρέπει, σημείωσε, να ενταχθεί στην κόντρα που γίνεται στους «άξονες» του ιμπεριαλισμού. Ταυτόχρονα ο Σπύρος Στριφτάρης κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση την Τετάρτη 16 Απρίλη για να εκφράσουν τα φιλειρηνικά τους αισθήματα, να εναντιωθούν στις πολιτικές που γενούν τον πόλεμο.

Ο πόλεμος όμως, όπως σημείωσε στη συνέχεια, θα χρησιμοποιηθεί για να χτυπηθούν ακόμα παραπέρα εργατικά δικαιώματα, συνδικαλιστικές ελευθερίες και οι συνθήκες εργασίας. Την ίδια στιγμή τόνισε, στο εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας θα παρθούν αποφάσεις που θα περιορίζουν ακόμα περισσότερο ασφαλιστικές και εργασιακές κατακτήσεις. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να αγωνιστούν ενάντια στις σημερινές πολιτικές που εφαρμόζονται.

Τέλος, αναφερόμενος στην εταιρία και στις διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι δεν υπάρχουν σχέδια για ιδιωτικοποίησή της, επισήμανε ότι δεν πείθουν και οι εργαζόμενοι πρέπει συσπειρωμένοι να αποκρούσουν κάθε τέτοια σκέψη και να απαιτήσουν όλες οι αμυντικές βιομηχανίες να είναι 100% στο δημόσιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πιο δυναμικά μπροστά στις μάχες που έρχονται(2003-04-17 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ ενημερώνει για τον πόλεμο(2003-04-02 00:00:00.0)
Μαζική απάντηση στα αντιασφαλιστικά σενάρια(2002-05-25 00:00:00.0)
Η πολιτική της κυβέρνησης «στεγνώνει» το θεσσαλικό κάμπο(2001-06-15 00:00:00.0)
Αδικαιολόγητη πράξη η εκχώρησή του(2000-07-21 00:00:00.0)
Θετική ψήφος, η ψήφος στο ΚΚΕ(2000-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ